Uhapšen odbegli zatvorenik


03. novembar 2011. HRONIKA – Izvor: Beta – Smederevska policija saopštila je, da je uhapsila Dejana Smiljkovića, koji je 2009. godine pobegao iz zatvora, a prilikom hapšenja je napao i povredio policajca.

Kako se navodi u saopštenju, Smiljković je odbio naređenje policajaca koji su ga prepoznali da izađe iz automobila u kojem je bio. Dodaje se da je jedan od policajaca, kroz otvoren prozor, pokušao da isključi motor automobila i tako spreči bekstvo.

U saopštenju se navodi da je Smiljković uspeo da odgurne tog policajca, zbog čega je drugi pokušao da ga izvuče iz vozila, iako je uhapšeni već pokrenuo automobil.

Pošto se Smiljković nije zaustavljao, oba policajca su pucala u vazduh, ali je uhapšeni nastavio da vozi i vuče za sobom policajca.

Prema saopštenju, Smiljković je ujedno izvadio pištolj, koji je držao ispod sedišta. Policajac koga je uhapšeni vukao je na to najpre pucao u gumu, a potom i u Smiljkovića koji je, iako ranjen u nogu, uspeo da odbaci policajca od vozila i pobegne.

Policajac je pritom lakše povređen. Tokom potrage za Smiljkovićem, policija je pronašla zapaljeni automobil u kojem je bežao osumnjičeni, kao i četiri para registarskih tablica, od kojih je jedan par bio prepravljan.

U toku noći između 1. i 2. novembra, na teritoriji Požarevca, uhapšene su tri osobe zbog sumnje da su pomogli Smiljkoviću tokom bekstva. Nakon toga je, u kući jednog od njih, pronađen i ranjeni Smiljković koji je prebačen u smederevsku bolnicu.

Nakon otpuštanja iz bolnice i saslušanja, osumnjičeni će biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu, dok je istraga protiv trojice pomagača u nadležnosti Osnovnog suda u Smederevu.

Smiljković je u maju 2009. godine pobegao iz Okružnog zatvora u Smederevu, i za njim je bila raspisana centralna poternica, po naredbi Osnovnog suda u Smederevu.