Ubio ih kolima vozeći mrtav pijan, pa ih opljačkao


02. februar 2012. HRONIKA – Milorad Filić (28), koji je 23. januara u Smederevu mrtav pijan „golfom” ubio Anđelu S. (17) i Miloša Filića (20), nakon ubistva je sa još dvojicom prijatelja opljačkao nesrećnog mladića i devojku, utvrdila je istraga.

Policija je utvrdila i da u trenutku nesreće Filić nije bio sam, već da su sa njim bila i dvojica njegovih drugova koji su, nakon što je on oborio pešake, istrčali iz automobila i pobegli. Utvrđeno je i da je jedan od njih odneo patike koje su spale sa nogu nesrećnog Miloša Filića.

Kada se dogodila saobraćajna nesreća u ponedeljak, 23. januara, u policiji su verovali da je u „golfu” bio samo Milorad Filić, ali nedelju dana kasnije utvrđeno je da su u vozilu pored vozača bila još dvojica mladića koji su posle gaženja pešaka istrčali iz automobila i pobegli.

Tragedija u Bulevaru Crvene armije kod broja 226 u Smederevu dogodila se kada je Milorad Filić, vozeći „golf 4″, izleteo na trotoar i pokosio Anđelu i Miloša. Posle tragedije u saobraćajnoj policiji rekli su da se u trenutku nesreće „golf” kretao izuzetno velikom brzinom, da je vozač bio pijan, a uzorak njegove krvi poslat je na toksikološku analizu jer se sumnjalo da je bio i drogiran, i taj nalaz će biti prosleđen istražnom sudiji.

– Milorad Filić (28) se svojim „golfom” kretao Bulevarom Crvene armije, od centra Smedereva prema železari. Pretpostavlja se da je brzina bila preko 120 kilometara na sat, ali će se tek veštačenjem to tačno saznati – rekao je tada sagovornik iz policije i dodao:

– Automobil je iznenada, na pravom delu ulice, skrenuo udesno i na trotoar. Vozilo je udarilo dvoje mladih koji su stajali na trotoaru i odbacilo ih nekoliko metara dalje, a nakon toga nastavilo da se kreće još petnaestak metara i stalo tek kada je udarilo u zemljani bedem kod obližnje garaže. Na mestu udesa nisu bili vidljivi tragovi kočenja, a pešaci su na mestu ostali mrtvi. Milorad Filić je bio vidno pijan, utvrđeno je da je vozio pod dejstvom 1,89 promila alkohola u krvi. Odmah je uhapšen i određeno mu je policijski pritvor.

Pre tri dana Milorad Filić je svoj iskaz dao i istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu koji mu je odredio pritvor do 30 dana. Policijska istraga je utvrdila da u trenutku udesa on nije bio sam u vozilu kako se verovalo, već da su sa njim bila dvojica njegovih drugova, koji su pobegli. Prema nepotvrđenim informacijama, i dvojica putnika su bila pijana, a bežeći sa mesta udesa jedan od njih je zgrabio patike koje su spale sa nogu pregaženog pešaka Miloša Filića.

Izvor:pressonline.rs