U Opštini problemi sa foteljama


02. novembar 2012. DRUŠTVO – Opozicija predvođena Srpskom naprednom strankom odbila je da učestvuje u radu Skupštine Smedereva optužujući koalicione partnere u državnoj vlasti SPS da ne poštuju dogovor vrha dveju stranaka o prekombinovanju vlasti.

Sednicu su na početku napustili SNS, URS, „Koalicija za bolje Smederevo“ i DSS.

– Vlast u Skupštini – „Pokret za Smederevo“, DS, SPS i LDP-SPO imali su 40 odbornika u sali, od kojih je deset socijalista. Hteli smo da pokažemo da bez SPS-a ova vlast nema većinu, i da nisu tačni njihovi navodi da „nema matematike“ za prekombinovanje vlasti po ugledu na republičku, izjavio je predsednik GO SNS Ivan Mihailović.

SNS optužuje manji deo SPS-a u Smederevu da ne poštuje principe dogovora lidera ovih dveju stranaka o formiranju vladajućih koalicija na lokalu.

– Zbog samovolje nekoliko pojedinica iz SPS-a, njihovih interesa i fotelja za koje se grčevito bore, ne žele da istupe iz vladajuće koalicije i tako SPS daje legitimitet višegodišnjoj pogubnoj politici prethodne i sadašnje vlasti čiji su taoci građani Smedereva, navodi se u saopštenju smederevskog SNS.

Osim naprednjaka, odbornici opozicije, ipak su u nastavku sednice ušli u salu, ali su najavili inicijativu za smenu vlasti.

– Pokrenućemo zvaničnu inicijaticu za promenu vlasti jer ovakva lokalna vlast predvođena gradonačelnicom dr Jasnom Avramović ne čini ništa za boljitak građana – kaže Milan Dopuđa lider lokalnog URS-a.

Izvor: Večernje novosti