Tužba protiv „Komika“


09. jul 2012. DRUŠTVO – Najavljivana kao najveća grinfild investicija u Srbiji u poslednjih nekoliko decenija, izgradnja rafinerije u Smederevu, umesto da počne, po svemu sudeći, završiće na sudu, i to verovatno već ove nedelje.

Reč je o proceduri za raskid ugovora sa potencijalnim investitorom, firmom „Komiko oil“ koja nije obezbedila 652 miliona dinara iz bankarskih kredita, novac koji od 25. juna, kada je bio rok za uplatu, duguje Smederevu za zakup 113 hektara zemlje na kojoj bi trebalo da bude rafinerija.

– Mi smo pre nego što pokrenemo sudski spor bili obavezni da ih opomenemo i ostavimo primereni rok za uplatu, što je i učinjeno. Sledeći korak je podnošenje tužbe za raskid ugovora Osnovnom sudu u Smederevu. Nakon konsultacija sa gradonačelnicom, ja ću kao javni pravobranilac biti prinuđena da podnesem tužbu, na to me i Zakon o javnom pravobranilaštvu obavezuje – kaže Milena Nisev, smederevski javni pravobranilac.

Radomir Radivojević iz “Komiko oila” kaže da su imali sastanak sa predstavnicima Smedereva dan uoči isticanja roka i da niko od predstavnika grada nije insistirao na ma kakvom datumu uplate.

Izvor: Blic