Tri porodice na Papazovcu ostale bez doma


06. februar 2018. HRONIKA – Izvor: RTS – Pre dvadesetak dana, tri porodice u naselju Papazovac ostale su bez krova nad glavom za samo pola sata. Uzrok požara u kojem su izgorele njihove barake nije poznat, a porodice su privremeno smeštene kod rodbine.

Mlađen je, zbog posla u Železari, devedesetih godina krenuo iz Priboja put Smedereva. Skućio se u maloj baraci, koju mu je firma dodelila i kasnije je otkupio. Sada je sve što je stvarao 35 godina pretvoreno u zgarište.

Malu penziju poštar i dalje donosi na staru adresu. Sa Mlađenom žive njegova unuka i ćerka koja nema stalan posao, već tokom letnje sezone ide u nadnicu, ali kaže, lepo su živeli i tek što su obnovili krov za ovu zimu.

“Vatra je progutala sve što smo imali”, kaže Snežana Lončar. “Kao samohrana majka, u januaru sam ostala bez krova nad glavom, sa bolesnim ocem. Svima sam se obraćala.”

Međutim, osim pomoći sugrađana koji su se organizovali preko Fejsbuka i dostavili im osnovne namirnice za život, nisu naišli na veliko razumevanje. Pored njihove barake koja je izgorela do temelja, stradale su i barake Božidara Lukića i Vesne Savić.

Nije ovo prvi put da požar zahvata ove barake, pre sedam godina iste ove porodice su ostale bez krova zbog požara kod komšije. Kao ni tada, ni sada ne znaju šta je uzrok požara, ali ovog puta pomoć im je neophodna.