Tri osobe iz Smedereva zbrinute na VMA


24. mart 2018. HRONIKA – Izvor: Srbija danas – Tri lica zbrinuta su na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu zbog sumnje na trovanje u Poljoprivrednoj stručnoj službi u Kolarima kod Smedereva.

– Tri pacijenta zbrinuta su u petak popodne sa tegobama mučnine i povraćanja, i upućeni su na toksikološka ispitivanja u Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu. Još dva pacijenta su se javila, ali su pušteni kući, petpostavlja se da su došli na proveru samo iz straha zbog onoga što se desilo ostalima – rečeno je za na VMA.

Samo jedno, od tri lica koja su upućena u Beograd, je zaposleno u Poljoprivrednoj stručnoj službi u Kolarima, dok su ostala dva poljoprivrednici iz Lugavčine koji su doneli seme na analizu. Sumnja se da je izvor trovanja kafa koju su popili.

Slučaj je prijavljen policiji, a na licu mesta su, kako saznajemo, bili i sanitarna i inspekcija rada, pa se očekuju zvanične informacije o tome šta se u petak zaista desilo u Poljoprivrednoj stručnoj službi u Kolarima.

U Višem javnom tužilaštvu potvrđeno je da su u toku aktivnosti na sagledavanju svih činjenica u ovom slučaju, kao i da je petoro lica sa simptomima trovanja, zbog mučnine i znojenja zatražilo medicinsku pomoć.

– Navodno su svi pili kafu, pa se sumnja da je ona izvor. Naložene su zvanične analize, uzeti su uzorci sumnjivih materija, a na osnovu tih rezultata, kada se utvrdi da li je reč o trovanju i šta je njegov uzrok, dalje će se operativno raditi na utvrđivanju svih činjenica pod kojim se sve desilo – potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu.