Toza Milošević: “Očajan sam, samo da mi ćerka preživi”


28. jul 2014. HRONIKA – Izvor: Blic – Marija mi je rekla da su bili u pustinji. Ubrzo su mi javili da im se džip prevrnuo i da mi je ćerka u komi.

Ovo priča Toza Milošević, otac teško povređene Marije iz Smedereva, koja je sa suprugom Ivanom Vasićem (34) bila u Tunisu na odmoru.

– Pošli su ka hotelu i vozač džipa je krenuo u preticanje. U jednom trenutku je izgubio kontrolu i prevrnuo se. Osim moje ćerke i zeta, u džipu je bilo još četvoro srpskih turista koji su srećom lakše povređeni. Potpuno sam u šoku, javila mi se kada su u petak stigli, hvalili su se da će se odlično provesti na odmoru, da idu na izlet, a evo sada se bojim za nju – očajan je Toza Milošević, koji se u ponedeljak poslednji put čuo sa ćerkom.

Kasno ambasadi javili za udes

Otac devojke kaže da je Marija trenutno smeštena u bolnicu u gradu Susu i da su mu iz ambasade javili da ima prelom lakta i povrede trećeg i četvrtog pršljena.

– U komi je i svi se brinu za njen oporavak. Pokušavam da nađem avionsku kartu i da odem da je vidim. Dodatni problem je što iz tuniske bolnice traže potvrdu da je ćerka osigurana, a ja nikako ne mogu da to pronađem ni preko turističke agencije. Nadam se da će nam ambasada pomoći. Svi su u Tunisu kasno reagovali – policiji je mnogo trebalo da dođe na lice mesta, zatim su kasno javili ambasadi, sve nekako rade traljavo i odgovornost prebacuju jedni na druge – kaže Toza Milošević.

Marija Milošević je profesor engleskog jezika u smederevskoj Ekonomskoj školi. Kao odličan student bila je na usavršavanju u Norveškoj i tamo su joj ponudili posao, gde je sa suprugom Ivanom Vasićem trebalo uskoro da otputuje. Ivan radi kao administrator u beogradskoj privatnoj firmi.

Hoće da ih izbace iz bolnice

Majka Ivana Vasića, Koviljka, kaže da od rođaka skuplja novac koji će poneti u Tunis kako bi platili basnoslovne troškove lečenja.

– Mom sinu je lekar saopštio da je njegov dosadašnji trošak u bolnici 2.000 evra, a Marijin 9.000 evra. Rekli su mu ukoliko tu svotu odmah ne uplatimo da će ih izbaciti iz bolnice. Takođe, napomenuli su mu da njegov svaki dan u bolnici košta 50 evra, a Marijin 150 evra. Problem je što ne mogu da nađu njihove polise osiguranja, osim jedne koja pokriva područje Evrope i ne važi u Tunisu – kaže Koviljka.

Ivan Vasić je juče operisan jer je imao težak prelom ruke, ugruvan je, ali je njegovo stanje stabilno.

– Planirali su porodicu. Tek su godinu dana u braku. Ambasada i agencija nam nude tehničku pomoć, niko novčanu. Niko nam ne kaže ko je kriv što se džip prevrnuo. Sve što smo skupili ćemo uplatiti i možemo samo da se nadamo da ih neće izbaciti.

Pomoć

Agencija “Sanlajn” saopštila je da su putnici na privatnoj klinici i da su roditeljima obezbedili avio-karte i smeštaj.