Tomislav Nikolić u Smederevu


30. mart 2012. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Tanjug – Predsednik SNS Tomislav Nikolić izjavio je u Smederevu da ta stranka ne želi da ratuje protiv Demokratske stranke, već da je 6. maja pobedi na izborima.

“Zašto ponovo plaše narod ratom u slučaju pobede naše koalicije? S kim da ratujemo? Mi njih hoćemo da sklonimo s vlasti olovkom i papirom, a ne da ratujemo protiv njih”, rekao je Nikolić na predizbornom skupu u centru Smedereva.

On smatra da je sadašnja vlast “zakazala na svim poljima” i da u Srbiji “nema zadovoljnih ljudi”.

“Da je vlast razmišljala o tome kako narod živi, odavno bi bili održani vanredni izbori”, poručio je Nikolić.

Lider naprednjaka je prethodno obišao Veliku Planu, gde je poručio da će ta stranka, ukoliko pobedi na izborima, najviše ulagati u decu i u selo.

On je naveo da Srbija nije zaslužila da se u njoj “živi tako teško” i da po svim parametrima zaostaje za Albanijom, Crnom Gorom i Makedonijom “koje smo nekada mi vukli napred”.

“Naša zemlja i narod su najbolji na svetu. Mi samo imamo lošu vlast. Lošiju od nas, a žive bolje. A mi živimo najgore u Evropi”, rekao je Nikolić.

Tokom obilaska domaćinstva porodice Glišić u selu Lugavčina kod Velike Plane on je rekao država mora da obezbedi sigurnost u paritetima cena kako bi seljak unapred znao koliko će koštati njegov proizvod a koliko ono što on mora da kupi.

“Država mora da organizuje plasman proizvoda a seljak ne bi smeo da bude ostavljen sam i da se snalazi na tržištu gde vlada jaka konkurencija.Ulaskom u EU bice ukinute carine na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz evropskih zemalja, a tu konkrenciju srpski seljak bez pomoći države neće moći da izdrži”, rekao je Nikolić.

Lider SNS je ranije tokom dana posetio selo Azanja, Smederevsku Palanku i Lozovik gde je održao predizborne skupove.