Stručni tim Uralvagonzavoda dolazi u Železaru


03. decembar 2012. PRIVREDA – Na inicijativu Agencije za privatizaciju od 5. do 7. decembra u Železaru Smederevo dolazi „prethodnica“ iz Ruske Federacije, saopštio je danas Nezavisni sindikat metalaca Železare Smederevo.

Cilj dolaska tima je, kako se navodi, da za potrebe Uralvagonzavoda (UVZ) urade procene i analize o radnim uslovima postrojenja pogona Železare i prikupe informacije iz oblasti pravnog i finansijskog dela poslovanja.
U saopštenju Sindikata se navodi da 10 članova ovog tima, eksperti iz različith oblasti, nisu iz UVZ, ali obavljaju posao za tu kompaniju, čiji će predstavnik takođe biti prisutan.

Prema saopštenju, menadžment Železare Smederevo je pripremio svu potrebnu dokumentaciju vezanu za stanje postrojenja, kvalitet, zaštitu životne sredine, pravnih i finansijskih podataka o kompaniji.

Predsednik Nezavisnog sindikata metalaca Železare Smederevo Mileta Gujaničić je ocenio da su informacije u dolasku tima pozitivne i ohrabrujuće za rešavanje sudbine Železare u kojoj je zaposleno 5.200 radnika.

Nezavisni sindikat metalaca Železare Smederevo saopštio je da podržava napore Vlade Srbije u pronalaženju strateškog partnera za tu kompaniju, ali i da očekuje da se reprezentativne sindikalne organizacije uključe u konačno zaključivanje posla.

Izvor: Pravda