Streljaštvo: U Ćupriju po nove titule i medalje


10. septembar 2015. SPORT – Posle fantastičnog uspeha koji su, pre nešto malo manje od dve nedelje, ostvarili najmlađi strelci Streljačke družine „Smederevo“ na Prvenstvu Centralne Srbije serijskom malokalibarskom puškom, kada su osvojili sedam od osam šampionskih titula, 4 vicešampiona i jednu bronzanu medalju, ovog vikenda čeka ih novi izazov, borba za titule državnih prvaka.

U Ćupriji, na malokalibarsko strelište, trener Nikola Simić u subotu, povešće najspremnije: za pionire nastupiće Veljko Ilić, Uroš Ćorović, Nemanja Adamović i Nemanja Živojinović, a za pionirke, Natalija Tasić, Iva Jovanović, Jovana Lazić i Katarina Botić. Svi će se takmičiti u obe discipline: trostav 3 puta 10 metaka i 30 metaka ležeći. Da podsetimo, ekipa pionira bila je najbolja u disciplini 30 metaka ležeći i druga u trostavu, a pionirke su bile najbolje u obe kategorije na ovogodišnjem Prvenstvu Centralne Srbije. Pojedinačne medalje i titule šampiona osvojili su Uroš Ćorović i Natalija Tasić u disciplini 30 metaka ležeći, a u trostavu Veljko Ilić i Iva Jovanović. Srebrne medalje osvojili si Veljko Ilić i Jovana Lazić u disciplini 30 metaka ležeći i Natalija Tasić u trostavu, dok je Jovana Lazić u toj disciplini bila bronzana.

Pored pionira i pionirki, u nedelju 13. septembra, na Prvenstvu Srbije, nastupiće i ekipe u opštoj kategoriji. Za „Smederevo“ gađaće Novica Petrović, Nikola Simić, Borivoje Provčin i Dragan Florić.

„Smederevo“ je prošle godine na Prvenstvu Srbije u nacionalnom programu osvojilo pet šampionskih titula, tri druga i jedno treće mesto. Ekipno je bilo najbolje u kategoriji kadetkinja u disciplini 30 metaka ležeći, zatim u obe discipline u opštoj kategoriji, 40 metaka ležeći i trostav 3 puta 20 metaka, a Novica Petrović je drugu godinu zaredom bio pojedinačno najbolji u obe discipline! Tri druga mesta osvojili su kadeti Smedereva u obe discipline, 30 metaka ležeći i trostav 3 puta 10 metaka, a Veljko Ilić je postao kadetski vicešampion Srbije u disciplini 30 ležeći. Kadetkinje su uspehu „Smedereva“ doprinele i jednom bronzom u trostavu 3 puta 10 metaka.