Streljaštvo: Pobedila ekipa „Bojići juniori“


23. januar 2016. SPORT – Na trećem humanitarnom turniru „Strelac i ne strelac“, koji organizuje SD „Smederevo“, pobedila je ekipa „Bojići juniori“, Dušan i Ivona Bojić. Najbolji strelac bila je Milica Luković, a ne strelac sedmogodišnji Nikola Tasić. Učestvovalo je 27 ekipa, a prihod sa turnira isnosio je 11.500 dinara.

Prošlog petka na strelištu u Sportskoj hali Smederevo održan je prvi ovogodišnji, a treći humanitarni turnir u streljaštvu „Strelaca i ne strelaca“, serijskom vazdušnom puškom, u organizaciji Streljačke družine „Smederevo“. Učestvovalo je ukupno 27 ekipa. Iako je prihod od kotizacije iznosio skromnih 11.500,00 dinara, za klub je svaki dinar značajan. Novac ide u fond kojim će se finansirati odlazak smederevskih strelaca na međunarodna takmičenja u zemlji i inostranstvu.

Strelci, članovi družine nastupali su ekipno sa osobama koje se nikada ranije nisu bavile streljaštvom. Pucala se jedna serija od 10 dijabola. Prvo mesto osvojila je ekipa „Bojići juniori“ sa ukupno 147 krugova: Dušan Bojić, strelac „Smedereva“ (82) i njegova sestra Ivona (65). Drugo mesto sa istim ukupnim rezultatom, ali slabijim rezultatom člana koji nije strelac, pripalo je ekipi „Mica i Goca“ u kojoj su gađale drugarice: Milica Luković, strelac „Smedereva“ (84) i njena drugarica Gordana Simić (63). Treće mesto pripalo je „Bojićima seniorima“ sa ukupnim rezultatom od 144 kruga. U ekipi su bili bračni par Bojić, Velimir i Ana, roditelji Dušana i Ivone koji si pobedili. Velimir, koji se od ove godine takmiči u Smederevskoj ligi u streljaštvu imao je 80 krugova, a Ana 64. Najbolji strelac trećeg turnira je je Milica Luković, a najbolji ne strelac sedmogodišnji Nikola Tasić (77 krugova), iz streljačke porodice u kojoj se sestra i majka bave streljaštvom.

Medalje i pehar najboljima uručila je Jasmina Milovanović, reprezentivka smederevske družine. Turnir je postao tradicionalan, sa ciljem popularizacije streljačkog sporta kroz druženje strelaca i prijatelja kluba, ali i kao jedan od načina da se dodatnim finansijskim sredstvima poboljša rad družine.

Na prvom turniru prošle godine pobedila je ekipa „Živojinovići“, Nemanja i Miša Živojinović. Najbolji strelac bio je Goran Nikolčević, a ne strelac Miroslav Đorđević. Učestvovalo je 59 ekipa, a prihod sa turnira isnosio je 26.000 dinara. Ekipa „Tajm aut“ u kojoj su bili Goran Nikolčević i Tomislav Stanković pobedila je na drugom turniru. Nikolčević je ponovo bio najbolji strelac, dok je titula najboljeg ne strelca pripala Velimiru Bojiću. Učestvovalo je 35 ekipa. Prihod od kotizacije iznosio je 15.100,00 dinara.