Streljaštvo: Juniorke Smedereva šampionke Centralne Srbije


07. jul 2014. SPORT – Na Prvenstvu Centralne Srbije na zatvorenom MK strelištu u Kragujevcu, proteklog vikenda, strelci puškom Streljačke družine „Smederevo“ osvojili su dve zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje.

U disciplni MK puška trostav 3 puta 20 metaka, u konkurenciji juniorki, šampionsku titulu odnela je Danica Denić iz SD „Smederevo“ sa 534 kruga, dok je njenoj klupskoj drugarici Jeleni Rajković, pripala vicešampionska titula sa 497 krugova. Jelena Rajković slavila je u disciplini MK puškom 60 metaka ležeći sa 587,3 kruga ispred Milice Tasić iz Streljačkog kluba „Vranje“ sa 572,6 krugova, dok je Danici Denić pripala bronzana medalja sa 541 krugom.

Bronzom u ovoj disciplini okitio se i senior Nikola Simić, sa 615,8 krugova, iza reprezentativaca Srbije Kragujevčanina Milutina Stefanovića (Streljački klub „Čika Mata“) sa 621,1 krug i bronzanog sa Olimpijskih igara u Barseloni Stevana Pletikosića sa 625,7 krugova. I ekipa seniora SD „Smederevo“ u kojoj su pored Simića bili i Pavle Marković (junior) i Veljko Ilić (kadet) osvojila je bronzanu medalju.

MK pištoljem 30 plus 30 metaka, van konkurencije za norme za Šampionat Srbije, na Prvenstvu Beograda, koje je održano na strelištu na Carevoj ćupriji, gađale su: Jasmina Grgić, koja je zabeležila sjajnih 582 kruga i Ana Alentijev sa 553 kruga.

Prvenstvo Centralne Srbije u Kragujevcu, kao i Prvenstvo Beograda, su kvalifikaciona za Prvenstvo Srbije od 24. do 27. jula u Novom Sadu.