Streljaštvo: Jasmini Grgić bronza


19. januar 2014. SPORT – Jasmina Grgić, pištoljašica Streljačke družine „Smederevo“ osvojila bronzu u seniorskoj konkurenciji na prvom međunarodnom turniru vazdušnim oružjem u slovenačkom gradu Ruše (11-12. januar). Na istom takmičenju, juniorka Ana Alentijev, nije uspela da se plasira u finale. Od ove godine Ana Alentijev uključena je u razvojni program Olimpijskog komiteta Srbije, a trener SD „Smederevo“ Boban Marinković biće saradnik trener reprezentacije Srbije u disciplini pištolj u mlađim kategorijama.

Jasmina Grgić, nekadašnja juniorska reprezentativka Streljačkog kluba „Crvena zvezda“, a od prošle godine član Streljačke družine „Smederevo“, osvojila je bronzanu medalju u seniorskoj konkurenciji, na prvom ovogodišnjem međunarodnom takmičenju vazdušnim oružjem, koje je održano prošlog vikenda, u slovenačkom gradu Ruše. Ona je prvog dana takmičenja sa 377 krugova ušla je kao osma u finale vazdušnim pištoljem, ali je došla do bronze, sa rezultatom od 174 kruga. Pobedila je Marija Marović iz Hrvatske, a druga je bila takođe hrvatska takmičarka Zlatka Hlebec. Proslavljena srpska reprezentativka i kapiten Streljačke reprezentacije Srbije Jasna Šekarić bila je četvrta, a Bobana Veličković osma. Pre finala Veličkovićeva je bila prva (383 kruga), a Šekarićeva peta (380 krugova). Svetska prvakinja Zorana Arunović završila je ovo takmičenje bez finala na devetom mestu sa 374 kruga, Aleksandra Ristović je bila deseta sa 373 kruga, naša Ana Alentijev dvanaesta sa 369 krugova itd.
Prvog dana srpski strelci osvojili su ukupno osam medalja, zlatnu (muška reprezentacija pištoljem), pet srebrnih (puškom Milutin Stefanović, Ivana Maksimović, ženska i muška reprezentacija puškom i ženska reprezentacija pištoljem) i dve bronzane (pištoljem Damir Mikec i Jasmina Grgić).

Srpski strelci su gađali u svim finalima drugog dana „Velike nagrade Ruša” u Sloveniji i osvojili devet medalja – šest zlatnih i tri srebrne. Ipak, nijedna od dve smederevske pištoljašice nije stigla do finala. Grgićeva je bila petnaesta sa 371 krugom, a Alentijev osamnaesta sa 369 krugova. Od srpskih takmičarki do medalje je došla Zorana Arunović koja je osvojila srebro. Pre finala bila je četvrta sa 377 krugova. Veličkovićeva i Šekarićeva pre finala su bile druga i treća sa 383 kruga, a posle finala četvrta i sedma.
Pobedili su Dimitrije Grgić (pištolj), Tiha Todorović i Milutin Stefanović (puška), obe reprezentacije pištoljem i muška reprezentacija puškom, srebrne medalje pripale su Zorani Arunović (pištolj), Milenku Sebiću (puška) i ženskoj reprezentaciji puškom.

Srećko Pejović, sportski direktor Streljačkog saveza Srbije odredio je sastav za turnir u Minhenu od 22. do 25. januara. Srbija će imati predstavnike u svim seniorskim disciplinama, a u juniorskim neće se takmičiti juniori vazdušnim pištoljem. Iz Smedereva u Minhen, na jedan od najjačih svetskih turnira vazdušnim oružjem, putuju juniorska reprezentativka Ana Alentijev, od ove godine perspektivni strelac Olimpjskog komiteta Srbije, i trener „Smedereva“ i reprezentacije Boban Marinković.