Streljaštvo: Jasmina Grgić na Prvenstvu Evrope


16. jul 2015. SPORT – Seniorka Streljačke družine „Smederevo“ Jasmina Grgić učestvovaće na Prvenstvu Evrope malokalibarskim oružjem, koje će se održati od 18. jula do 2. avgusta u Mariboru. Jasmina se takmiči u disciplini sport pištolj 30 plus 30 metaka, a prvih 30 metaka u preciznom gađanju na programu je 22. jula.

Srećko Pejović, sportski direktor Streljačkog saveza Srbije odredio je sastave za Šampionat Evrope malokalibarskim oružjem u Mariboru od 18. jula do 2. avgusta.
Pred metama biće 20 srpskih strelaca, od toga 13 u seniorskoj konkurenciji. Srbija neće imati predstavnike u disciplinama MK pištolj za juniore i juniorke. U Mariboru će se MK puškom trostav za muškarce i žene kao i MK puškom 60 metaka ležeći za muškarce podeliti po tri vize za Rio, a MK pištoljem za muškarce i žene po dve.
Pejović je ukazao poverenje i seniorki Streljačke družine „Smederevo“ Jasmini Grgić. Grgićeva će nastupiti u disciplini sport pištolj 30 plus 30 metaka. U ekipi sa njom su i Jasna Šekarić i Zorana Arunović (obe iz Streljačkog kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda). Prvih 30 metaka u preciznom gađanju odigraće se 22. jula.

U Mariboru će gađati još i – Seniori – MK pištolj: Damir Mikec (KSS „Policajac“ Beograd), Dimtrije Grgić (SK „Akademac“ Beograd) i Andrija Zlatić (SD „Aleksa Dejović“ Užice).
MK puška:
Seniori – Milenko Sebić (SK „Crvena Zvezda“), Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić (obojica SK „Čika Mata“ Kragujevac) i Nemanja Mirosavljev (SD „Novi Sad 1790“). Sebić i Mirosavljev će gađati obe discipline – trostav i 60 metaka ležeći, Stefanović samo trostav i Pletikosić samo 60 ležeći.
Seniorke: Andrea Arsović (SK „Partizan“ Beograd), Ivana Maksmović (SK „Akademija Maksimović“ Beograd) i Jelena Živković (SK „Jagodina 92“) – sve tri obe discipline, trostav i 60 ležeći.
Juniorke: Milica Babić (SK „Palilula“ Beograd), Sanja Vukašinović (SD „Novi Sad 1790“) i Nevena Armuš (SK „Čika Mata“ Kragujevac) – sve trostav i 60 ležeći.
Juniori: Stevan Jovanović (SK „Čika Mata“ Kragujevac), Jovan Čičevski (SD „Novi Sad“ 1790), Andrija Milovanović (SK „Niš 1881“) i Lazar Kovačević (SK „Jagodina 92“). Jovanović, Čičevski i Kovačević gađaće MK puškom 60 ležeći, Jovanović, Milovanović i Kovačević MK puškom trostav.

U stručnom timu su, uz Pejovića, i treneri Dragan Donević, Jelena Arunović, Aleksandar Zlatić, Goran Mikec, Momir Spasojević, lekar dr Slaviša Jovanović.

Srpski strelci su na Šampionatu Evrope MK oružjem 2013. u Osijeku osvojili dve medalje, obe bronzane. Ivana Maksimović je bila treća MK puškom trostav kao i ženska seniorska reprezentacija MK pištoljem (Arunović, Šekarić i Rašeta).
U finalu je gađala juniorka Ana Alentijev (MK pištolj) i osvojila osmo mesto. Deveto mesto imao je Milenko Sebić (MK puška 60 metaka ležeći), 11. su bili Dimitrije Grgić (MK pištolj) i Milenko Sebić (MK puška trostav) a 12. Damir Mikec (MK pištolj) i svoj trojici su finala izmakla za – krug.

U ekipnoj konkurenciji, četvrta je bila muška ekipa MK pištoljem, peta ženska ekipa MK puškom 60 metaka ležeći, a šesta muška ekipa MK puškom trostav Srbija ima ukupno osam kvota za Rio, četiri puškom i četiri pištoljem. Dve su u Granadi prošle godine na SP osvojile Andrea Arsović (vazdušna puška) i Jasna Šekarić (vazdušni pištolj), a po dve su ove godine na Svetskom kupu u Koreji osvojili Ivana Maksimović (vazdušna puška) i Dimitrije Grgić (vazdušni pištolj), u Fort Beningu Milutin Stefanović (vazdušna puška) i Damir Mikec (MK pištolj) i u Minhenu Stevan Pletikosić (vazdušna puška) i Bobana Veličković (vazdušni pištolj).

Prva grupa strelaca polazi u subotu 18. jula, seniorke i juniorke – puška i seniori – puška. Juniori – puška i seniorke – pištolj polaze 21. jula, a seniori – pištolj 23. jula.