Streljaštvo: Finale Kupa Srbije


20. februar 2015. SPORT – Najbolji srpski i strelci svetskog renomea za vikend se u Smederevu bore za titule na Finalu Kupa Srbije u A programu.

Treću godinu zaredom, ovog vikenda (21. i 22. februara), Smederevo je domaćin na Finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije standardnim vazdušnim oružjem u svim kategorijima. Posle tri održana kola kupa, finale su izborile i dve takmičarke Streljačke družine „Smederevo“. Kao četvrta sa 21 bodom iz tri kola Kupa, u seniorsko finale pištoljem plasirala se branilac titule Jasmina Grgić, koja ima i bronzu sa prvog kola, a u juniorsko, kao deseta sa 11 bodova iz dva kola, Ana Alentijev. Naše pištoljašice braniće i ekipnu titulu sa finala Kupa Srbije osvojenu prošle godine. U finale su se plasirale kao druge, sa 14 bodova iz dva kola Kupa. U ekipi je i Ana Todorović.

Juniorske kategorije puškom i pištoljem nastupaju u subotu, a seniorske u nedelju. Ovo je poslednji ispit srpskih strelaca koji posle kratkih, trodnevnih priprema u Smederevu, odmah posle finala Kupa, odlaze na Prvenstvo Evrope, koje se održava u Holandskog gradu Arnhemu od 3. do 8 marta.

Pozivamo sve zainteresovane da u subotu i nedelju dođu na strelište koje se nalazi u Sportskoj hali Smederevo, ulaz sa severne strane, i navijaju za najbolje srpske strelce na finalnim gađanjima koja u subotu počinju od 13.00, a u nedelju od 14.00 časova. Ovo je jedinstvena prilika da na vatrenoj liniji vidite neke od najboljih srpskih sportista, strelce svetske klase, osvajače olimpijskih medalja. Andrea Arsović, puškom i Jasna Šekarić, pištoljem su prve sportistkinje Srbije koje su osvojile kvotu za učešće na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Arsovićevoj će to biti druge, a Šekarićevoj osme Olimpijske igre.

Navijačima „Smedereva“ i novinarskim ekipama posebno preporučujemo žensko finale seniorki pištoljem u nedelju od 17.15 sati, u kome će nastupiti branilac titule sa prošlogodišnjeg kupa, Jasmina Grgić, strelac „Smedereva“ i najbolja sportistkinja grada za 2014. godinu.