Streljaštvo: Drugo kolo Kupa Srbije u Smederevu


19. novembar 2015. SPORT – U nedelju 22. novembra na strelištu u Sportskoj hali Smederevo, održaće se drugo, kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije standardnim vazdušnim oružjem, za strelce koji se takmiče u A programu. Za takmičenje u Smederevu prijavljen je 191 strelac iz 38 klubova.

Od smederevskih strelaca u nedelju će na vatrenu liniju puškom nastupiti Veljko Ilić, pobednik prvog kola kupa ove godine u kategoriji juniora. On je prošlog vikenda nastupio i na međunarodnom turniru „Olimpijske nade“ u Nitri u Slovačkoj, gde je u konkurenciji juniora zauzeo 12. mesto sa rezultatom od 609,6 krugova. Drugog dana jednog od najjačih međunarodnih turnira za mlađe kategoriji, zbog kvara na pušci, zabeležio je nešto slabiji rezultat. U ovoj kategoriji nastupiće još i Uroš Ćorović i Nemanja Adamović, u kategoriji juniorki Danica Denić, Natalija Tasić, Iva Jovanović i Jovana Lazić.

U disciplini pištoljem, u konkurenciji juniora, nastupiće Petar Adamović, peti na prvom kolu, i prvi put Miloš Nikolić, koji od ove sezone puca pištoljem, a pre toga tri godine se takmičio puškom. U kategoriji juniorki nastupiće Ana Todorović, a u kategoriji seniorki Jasmina Milovanović (Grgić) i Ana Alentijev. Alentijeva je na prvom kolu kupa ove godine bila peta seniorka, a Milovanovićeva i Todorovićeva nisu nastupale.

Posle tri kola Kupa po 8 najboljih strelaca u svim kategorijama plasiraće se u finale koje će se održati naredne godine u februaru. Posle prvog kola bodove za plasman u finale Kupa imaju Veljko Ilić i to maksimalnih 12 bodova za pobedu u juniorskoj kategoriji i 1 bod za 10-to mesto u seniorskoj kategoriji. Po 6 bodova za peto mesto osvojili su i Ana Alentijev i Petar Adamović u svojim kategorijima.