Streljaštvo: 190 krugova Bore Provčina


22. mart 2015. SPORT – Posle Novice Petrovića i Borivoje Provčin ostvario je fantastičan rezultat od 190 krugova u šestom kolu sedme Smederevske lige u streljaštvu. Kod seniorki najbolja je bila Jelena Tasić sa 180 krugova. Ekipno pobedila je ekipa „Želvoza“ kod seniora, a kod seniorki „New Press“. Sedmo, poslednje kolo sedme Smederevske lige u streljaštvu održaće se 24. aprila.

Malo je strelaca u Srbiji koji u nacionalnom programu mogu da pucaju rezultate preko 190 krugova, a na Smederevskoj ligi u streljaštvu, prošle i ove godine, to su uspela čak dva strelca Streljačke družine „Smederevo“. Najpre prošle i ove godine Novica Petrović (194, 193, 191), a u šestom kolu mu se pridružio i Borivoje Provčin sa 190 krugova (po serijama 94, 96). Provčin je član ekipe Prijatelji Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine (Prijatelji NSGNM). Petrović, koji nastupa za ekipu „Kore-Mig“ nije gađao u šestom kolu. Od drugog do čak četvrtog mesta plasirali su strelci sa po 183 kruga. Po rezultatu iz druge, poslednje serije, na drugom mestu je Novica Popović iz ekipe „Elektromorave“, a treće i četvrto mesto zauzeli su strelci iz ekipe „Želvoza“ Nikola Simić i Goran Nikolčević. I peto mesto je pripalo trećem članu ekipe „Želvoza“ Draganu Floriću sa 178 krugova. Kod seniorki prva dva mesta ponovo su zauzele članice ekipe „New Press“ Jelena Tasić sa 180 krugova i Marija Aničić sa 177 krugova, dok je treće mesto pripalo Mariji Simić iz ekipe „Heroj Srbe“ sa 174 kruga. U ovom kolu nastupilo je ukupno 47 seniora i seniorki.
Najbolji ekipni rezultat imao je „Želvoz“ sa 544 kruga, što je ekipni rekord ove lige. Drugi su bili „Prijatelji NSGNM“ sa 529 krugova, a treći „Treneri“ sa 516 krugova. Četvrta je „Železara“, a bez Novice Petrovića, ekipa „Kore-Mig“ plasirala se tek na peto mesto. Šesta je ekipa „Premil“, sedmi „Vodovod“, osma Sportska hala, deveta „Elektromorava“, deseti Osnovni sud. Kod seniorki sa krugom više ponovo je trijumfovala ekipa „New Press“ ispred ekipe „Železare“ sa 516 krugova. Treća je bila ekipa ZC „Sveti Luka“ sa 464 kruga, četvrta „Vodovoda“, peta „Heroj Srbe“.
Van konkurencije u obe kategorije nastupaju strelci Streljačkog kluba „Aranđelovac“ i srednjoškolci iz Smedereva.
U generalnom plasmanu, kada se odbije najslabiji rezultat iz jednog kola, a za konačan plasman posle sedam kola odbijaju se dva, kod seniora Novica Petrović je prvi sa 944 kruga, drugi je Borivoje Provčin sa 917 krugova, a treći Nikola Simić sa 911 krugova. Kod seniorki vodi Jelena Tasić sa 894 kruga, druga je Marija Aničić sa 885 krugova, a treća Marija Simić sa 878 krugova.
Ekipno, kod seniora prvo mesto dele „Kore-Mig“ i „Želvoz“ sa 55 bodova, druga je ekipa „Prijatelji NSGNM“ sa 51 bodom, a treća su „Treneri“ sa 41 bodom itd. Kod seniorki na prvom mestu se osamostalila ekipa „New Press“ sa 30 bodova, a „Železara“ je druga sa 29 bodova. Treća je ekipa „Heroj Srbe“ sa 17 bodova, četvrta ZC „Sveti Luka“ sa 14 bodova, peta „Vodovoda“ sa 11 bodova, šesta Osnovnog suda sa 4 boda. Za ekipni plasman računa se šest najboljih rezultata iz sedam kola.
Sedmo, poslednje kolo sedme Smederevske lige u streljaštvu održaće se 24. aprila. Po završetku lige najbolje ekipe i strelci gađaće na četvrtom Smederevskom kupu u streljaštvu.