Strelcima Smedereva Zastava kup


08. februar 2015. SPORT – Prvi put u istoriji trofej pobednika Kupa „Zastava oružje“ za pionire i pionirke u Kragujevcu pripao je Streljačkoj družini „Smederevo“ ∙ Natalija Tasić osvojila je bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji ∙ Na drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije Natalija Tasić je osvojila srebrnu medalju u konkurenciji pionirki, a Petar Adamović drugu bronzu zaredom u konkurenciji kadeta standardnim vazdušnim pištoljem ∙ „Ova generacija strelaca na dobrom je putu da ispisuje jedno novo poglavlje u istoriji SD „Smederevo“ – ponosno naglašava Nikola Simić, trener.

Streljačka družina „Smederevo“ je pobednik devetnaestog Kupa „Zastava oružje“ u streljaštvu za pionire i pionirke održanog ove nedelje u Kragujevcu. Sa 1.035 krugova, ekipa koju su činili po tri pionira i tri pionirke (ukupno šest članova), bila je bolja za četiri kruga od ekipe Streljačke družine „Jedinstvo“ iz Stare Pazove. Na trećem mestu sa 1.026 krugova je bila ekipa domaćina, Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca. Ukupno se takmičilo 7 ekipa. Za „Smederevo“ nastupili su: Nemanja Adamović (181 krug –lični rekord), Veljko Ilić (176 krugova), Uroš Ćorović (158 krugova), Natalija Tasić (184 kruga – lični rekord), Iva Jovanović (169 krugova) i Jovana Lazić (167 krugova). U pojedinačnom plasmanu bronzanu medalju osvojila je Natalija Tasić. Ona je imala slabiju poslednju seriju od drugoplasirane Natalije Popović iz SFS „Borac“ iz Čačka. Pobedila je Marija Kolarević iz SD „Jedinstvo“ iz Stare Pazove sa 187 krugova. Plasman ostalih strelaca „Smedereva“ Snežana Jovanović 25-ta (169 krugova), Iva Jovanović 29-ta, Jovana Lazić 28-ma, Vera Petronijević 36-ta (160 krugova, lični rekord),Tijana Dimitrijević 41-va (156 krugova), Nataša Đokić 43-ća (155 krugova) i Anja Vasiljević 52-ga (135 krugova). Ukupno je nastupilo 53 pionirke. Kod pionira najbolji plasman je ostvario Nemanja Adamović koji je bio prvi ispod crte za medalje – četvrti, Veljko Ilić je bio osmi, Ivo Barjaktarević 34-ti (167 krugova, lični rekord), Uroš Ćorović 52-gi. Ukupno je nastupio 61 kadet.

– Ovo je prvi put u istoriji naše družine da smo podigli veliki pehar pobednika Kupa „Zastava oružje“, koji se evo po devetnaesti put održava u Kragujevcu. Veoma sam ponosan na sve strelce koji su se svojim rezultatima izborili za trofej, a posebno na najmlađe Nataliju Tasić i Nemanju Adamovića, koji su prosto zablistali i ličnim rekordima osigurali „Smederevu“ naziv prvaka „Zastavinog“ kupa – ne krije svoje zadovoljstvo trener Nikola Simić i dodaje: Ova generacija strelaca na dobrom je putu da ispisuje jedno novo poglavlje u istoriji Streljačke družine „Smederevo“.

Rezultati sa „Zastava“ kupa računali su se i na drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije. Prijavljeni strelci, Natalija Tasić u konkurenciji pionirki je osvojila srebrnu medalju, a Veljko Ilić u konkurenciji pionira bio je sedmi. Oba strelca osvojili su i bodove za plasman u Finale Kupa Srbije.

U međunarodnom programu standardnom vazdušnom puškom Veljko Ilić je bio sedmi kadet sa 563 kruga, Aleksandra Vujasin deseta kadetkinja sa 372 kruga i oboje su osvojili bodove za Finale Kupa. Rezultati ostalih kadetkinja „Smedereva“: Natalija Tasić 367 krugova, Jovana Lazić 333 kruga i Iva Jovanović 328 krugova. U konkurenciji mlađih juniorki Danica Denić je sa 379 krugova bila četrnaesta.

Kao i na prvom kolu i u drugom kolu do bronze standardnim vazdušnim pištoljem došao je Petar Adamović u konkurenciji kadeta sa 535 krugova. Ana Todorović je sa 348 krugova bila šesta u konkurenciji kadetkinja pištoljem i 12-ta u objedinjenoj kategoriji sa mlađim juniorkama.

Poslednje treće kolo Kupa SSS održaće se u Novom Sadu poslednjeg dana februara i 1. marta. SD „Smederevo“ 28. i 29. marta 2015. godine biće domaćin finalnog kola Kupa Srbije na vazdušnom oružju u svim disciplinama na 10 metara na svom strelištu u Sportskoj hali Smederevo.

Strelci „Smedereva“ dobili su veliki prelazni pehar da čuvaju u svojim vitrinama do sledećeg, jubilarnog 20-og „Zastavinog“ kupa i da daju sve od sebe da i sledeće godine ostane u njihovom vlasništvu. Pored prelaznog pehara, u trajno vlasništvo dobijen je manji pehar.