Strategija Evropske unije za Dunavski region


10. jun 2013. DRUŠTVO – U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Smederevu, u četvrtak, 13. juna, biće održana prezentacija projekta Dunavske strategije “River show”. Skup će otvoriti gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović i Natalija Matunović iz Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

Strategija Evropske unije za Dunavski region – EUSDR, pokrenuta 2011. godine, postaće jedno od najvažnijih oruđa regionalne politike kao i prekogranične saradnje u slivu Dunava.

Na predstojećem događaju u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Smederevu, 13. juna, međunarodni i domaći stručnjaci daće informacije i preneti neposredna iskustva o EUSDR.

“River show” u Smederevu posebno je namenjen za predstavnike lokalne samouprave, kulture (galerije, muzeji, pozorišta, zaštita spomenika, umetnici, muzičari i sl.), civilnog društva i nevladinih organizacija.

Nakon opšte prezentacije EUSDR i njenog uticaja na tri tematske oblasti, temeljnije diskusije biće održane u tri radne grupe.

Organizator napominje da događaj nije organizovan da bi se prikupljale prijave za projekte ili za finansiranje aktivnosti i projekata, a učešće je besplatno.

Izvor: smederevo.org.rs