Stonoteniseri “Tvrđave-021” osvojili pregršt medalja u Smederevu


NOVI SAD/SMEDEREVO – Tradicionalni turnir “Dan nezaborava” u Smederevu za stonotenisere sa invaliditetom ove godine je okupio 58 takmičara iz 11 gradova, najviše do sada, po rečima organizatora, više nego što ih je bilo prijavljeno za Prvenstvo Srbije.
Najviše uspeha imali su stonoteniseri i stonoteniserke iz Novosadske “Tvrđave – 021” sa osvojenih 5 medalja, od kojih su dve zlatne, jedna srebrna i dve bronzane.

U kategoriji 1-5, žene u kolicima, prvo mesto osvojila je Ana Prvulović iz STK OSI “Tvrđava – 021” Novi Sad, druga je bila Sanja Mijatović iz STK “K2” Zrenjanin, a treća Biljana Ubović iz STK OSI “Spin” Novi Sad.

U kategoriji 6-7, muškarci stojeći, prvi je bio Luka Andrašić iz STK OSI “Spin” Novi Sad, drugi Mihailo Radovanović STK OSI “Tvrđava -021” Novi Sad i treći Haris Eminović, njegov klupski drug iz novosadske “Tvrđave – 021”.

Prvo mesto u kategoriji 8-10, muškarci stojeći, osvojio je Aleksej Radukić iz STK OSI “Tvrđava -021” drugi je bio Bojan Jovanović iz OSI “Nais” iz Niša, a treći Dragam Vujisić iz kluba STIB Beograd.

U kategoriji 1-5,muškarci u kolicima, prvi je bio Darko Babić iz STK OSI “Spin” Novi Sad, Drugi Milan Zelen STK I “K2” Zrenjanin i treći Goran Perlić takođe iz zrenjaninskog STKI “K2”.

Nakon turnira u Smederevu svoje zadovoljstvo najuspešnijeg stonoteniskog kluba nije krio osnivač i trener OSI “Tvrđava -021”, naš legendrani paraolimpijac Ilia Đurašinović:

“Iako smo najmlađi klub, jer smo na okupu od Nove godine, naporan rad na treninzima se vraća kroz rezultate što je potvrdio i ovaj izuzetno posećen turnir u Smederevu. Pregršt medalja koje smo osvojili u jakoj konkurenciji biće veliki podstrek ne samo za mene već i za sve takmičare pred predstojeće domaće i međunarodne okršaje”, kaže Đurašiniović.

Turnir je održan u organizaciji Udruženja paraplegičara, Društvo za sport i rekreaciju invalida i Stonoteniskog kluba invalida Smederevo, posvećen uspomeni na stradale 5. juna 1941. godine.

Izvor: RTV