Srteljaštvo: Drugo kolo Lige osnovnih škola


01. februar 2014. SPORT – U četvrtak je na smederevskom strelištu održano drugo kolo Lige smederevskih osnovnih škola, u organizaciji Streljačke družine „Smederevo“. Nastupilo je ukupno 34 osnovca iz šest smederevskih osnovnih škola.

Kod kadeta pobedio je Ivan David (OŠ „B. Nušić“) sa 170 krugova, drugi je bio Veljko Ilić (OŠ „Sv. Sava) sa 159 krugova, koliko je imao na trećem mestu Petar Adamović (OŠ „D. Obradović“), ali sa slabijom poslednjom serijom. Ukupno 20 dečaka iz šest škola. Katarina Milovanović (OŠ „B. Nušić“) je sa 162 kruga bila najbolja kadetkinja, Iva Jovanović i Natalija Tasić (obe iz OŠ „Dr J. Cvijić“) osvojile su drugo i treće mesto sa rezultatom od 154 kruga. Ukupno je nastupilo 14 kadetkinja iz četiri škole.

Ekipno kod dečaka, kao i na prvom kolu, najbolja je bila OŠ „Dositej Obradović“ sa 490 krugova (5 bodova), drugo mesto pripalo je ekipi OŠ „Branislav Nušić“ sa 465 krugova (4 boda), a treća ekipa dečaka iz OŠ „Sveti Sava“ sa 430 krugova (3 boda).

Kod devojčica pobedila je ekipa kadetkinja OŠ „Dr. Jovan Cvijić“ sa 451 krugom, druga je bila ekipa OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 423 kruga, a treća ekipa OŠ „Branislav Nušić“ sa 382 kruga (2 boda).

Posle dva održana kola u pojedinačnom plasmanu kod kadeta vodi Petar Adamović sa 335 krugova, drugi je Ivan David sa 323 koliko ima i Veljko Ilić, koji ima slabiji rezultat u poslednjem kolu. Kod kadetkinja prva je Aleksandra Vujasin sa 325 krugova, druga je Katarina Milovanović sa 313 krugova, a treća Natalija Tasić sa 312 krugova.

Ekipno najbolji su kadeti „Dositeja“ sa 10 bodova, „Nušićevci“ i „Sveti Sava“ imaju po 7 bodova na drugom i trećem mestu. Kadetkinje iz „Cvijićeve“ imaju 7 bodova, sa 6 bodova na drugom mestu su devojčice iz škole „Dimitrije Davidović“, a po 2 boda imaju škole „Branislav Nušić“ i „Sveti Sava“.

Treće kolo lige održaće se 20. februara.