Spasojević: Najzad strani menadžeri


21. mart 2015. PRIVREDA – Izvor: Agencija Tanjug – Novi rukovodioci Železare Smederevo imaju izuzetno iskustvo u toj oblasti, izjavio je predsednik Udruženja korporativnih direktora Toplica Spasojević.

Prema njegovim rečima, energija i znanje novih rukovodioca daće doprinos ozdravljenju tog preduzeća

“Ovo je prvi put da smo dobili strane menadžere u okviru državnog preduzeća i oni mogu da daju novu energiju i novin način posmatranja”, kazao je Spasojević za televiziju Pink.

Prema njegovim rečima, još je važnije da će taj presedan pomoći i drugim javnim preduzećima da mogu da aktiviraju ideju o angažovanju domaćih ili stranih menadžera.

Spasojević smatra da je Železara ugaoni kamen naše buduće ekonomije, kao i novog načina posmatranja menadžerstva i biznisa.

On je istakao da menadžeri imaju sveže ideje neopterećene partijskim članstvom, i mogu da daju doprinos ozdravljenju privrede.

Petar Kamaraš i Džon Gudiš, osnivači kompanije HPK inženjering, sa kojom će danas biti potpisan ugovor o pružanju usluga upravljanja i savetovanja u Železari Smederevo, doprineće ozdravljenju tog specifičnog preduzeća zahvaljujući drugačijem pristupu, organizaciji posla i njihovim poslovinim kontaktima, smatra Spasojević.

“Ne znam detalje ugovora, ali je sigurno da će oni biti dovoljno stimulisani da uključe i druge ljude u ceo taj proces ozdravljenja tog preduzeća”, istakao je Spasojević.

On je rekao i da nije optimista u pogledu toga da situacija može biti popravljena u kratkom roku zbog još uvek niske tražnje na tržištu čelika, ali i istakao da veruje da će Gudiš i Kamaraš svojim umećem uspeti da ubrzaju taj proces.