Smederevski veslači osvojili osam medalja


08. jun 2016. SPORT – Veslači Smedereva osvojili su osam medalja na drugoj regati Kupa Srbije održanoj u subotu na Adi Ciganliji. Odličan rezultat smederevskih veslača imajući u vidu činjenicu da su na prvoj regati, održanoj takođe u Beogradu, osvojili četiri medalje, jedno zlato, dva srebra i bronzu. Ovog puta, veslači Smedereva osvojili su dve zlatne, četri srebrne i dve bronzane medalje.

Pozlatili su se u juniorskom dvojcu bez kormilara Andrija Stojković i Lazar Dostanić, kao i Aleksa Garović u pionirskom skifu. Srebrni su bili juniorski četverac bez kormilara u sastavu Andrija Stojković, Lazar Dostanić, Marko Jovanović i Aleksa Petrović, kadetski četverac skul (Boris Jančić, Nikola Mihić, Miloš Slavković i Miloš Nikolić), pionirski četverac sa kormilarom u kome su veslali Nikola Ilić, Miroslav Jovanović, Aleksandar Stevanović, Jakov Todorović i kormilar Veljko Vasiljević kao i pionirski četverac skul u sastavu Lazar Obradović, Todor Marković, Andrija Jevtić i Nikola Soldatović.

Do bronzanih medalj stigli su Aleksa Petrović u juniorskom skifu i Boris Jančić u istoj disciplini u konkurenciji kadeta.

Dok su se nade smederevskog veslanja dokazivale na drugoj regati Kupa Srbije, Marko Ristić, Zoran Rajić i Uroš Dimitrijević sa Dušanom Slavnićem iz Crvene zvezde nastavljaju pripreme za najznačajnije takmičenje koje ih očekuje ove godine – Svetsko prvnestvo za seniore do 23 godine koje se ove godine održava u Roterdamu u Holandiji od 21. do 28. avgusta. U sklopu priprema za ovaj šampionat srpski reprezentativni četverac u petak odlazi na tradicinalnu Bledsku regatu koja će se održati od 10. do 12. juna.