Smederevski veslači osvojili deset medalja


18. septembar 2017. SPORT – Ovogodišnji šampionat Srbije u veslanju, održan minulog vikenda na Adi Ciganliji, potvrdio je da Veslački klub Smederevo ne mora da brine za budućnost. Smederevski veslači su u svim kategorijama osvojili deset medalja. Jednu od njih osvojile su i devojke koje nešto više od dva meseca trenira Boban Ranković.
Smederevci su kolekciju medalja, ionako prebogatu, uvećali za po četiri zlatne i srebrne i dve bronzane medalje.
U konkurenciji seniora pozlatio se četverac bez kormilara u kome su veslali Uroš Dimitrijević, Aleksandar Filipović, Veselin Savić i Zoran Rajić. Najviše zlatnih odličja prigrabili su juniori Smedereva. Briljirali su Aleksa Petrović i Danilo Selaković osvajanjem titule prvaka Srbije u dubl skulu i četverac skulu u kome su još veslali Marko Torbica i Lazar Ristić.

Četvrto zlatno odličje osvojili su pioniri VK Smederevo u četvercu sa kormilarom u sastavu Vukašin Rajić, Luka Vasić, Lazar Živković, Božidar Kovačević i kormilar Ilija Stanojević.

Uroš Dimitrijević i Zoran Rajić doveslali su do srebra u seniorskom dvojcu bez kormilara. U istoj konkurenciji Lazar Ristić i Marko Torbica zauzeli su odlično četvrto mesto. Medalju istog sjaja, takođe u konkurenciji seniora osvojio je u skifu Marko Ristić. Preostala dva srebra osvojili su pioniri i pionirke u četverac skulu. U konkurenciji pionira na pobedničko postolje popeli su se Mladen Vukašinović, Petar Samardžija, Veljko Vukašinović i Vuk Marković. Sve pohvale zaslužuju pionirke Smedereva Maša Vasić, Milka Zdrjelar, Jelena Vukelić i Teodora Stevanovska. Za samo nešto više od dva meseca rada sa devojkama, Boban Ranković uspeo je da osvoji medalju i tako potvrdi da u Smederevu ima veslačica pred kojima je, ukoliko nastave sa ovakvim radom, lepa perspektiva.

Bronzane medalje osvojili su u seniorskom dublu Marko Ristić i Aleksa Petrović i juniori u dvojcu bez Lazar Ristić i Marko Torbica.

Ovim takmičenjem nije stavljena tačka na ovogodišnju sezonu. Sredinom oktobra u Novom Sadu će se održati poslednje, peto kolo Omladinske lige Srbije.