Smederevski veslači na Vaskrs u Segedinu


29. april 2016. SPORT – Narednog vikenda Segedin će biti domaćin tradicionalne međunarodne regate dr Bela Šimađi. Za Marka Ristića, Zorana Rajića i Uroša Dimitrijevića regata u Segedinu biće kriterijumska za odlazak na Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine koje se ove godine održava u Roterdamu u Holandiji od 21. do 28. avgusta. Kandidati za reprezentativni četverac prvog dana veslaće u dvojcima. Jednu posadu činiće Marko Ristić i Zoran Rajić dok će u drugom dvojcu veslati Dušan Slavnić i Uroš Dimitrijević. U nedelju 1. maja nastupiće i četvercu u kome će pokušati da se domognu ili vremenske (6.07.00) ili plasmanske norme za odlazak u Roterdam.

Pored njih, boje veslačkog kluba Smederevo u Mađarskoj braniće i juniori Aleksa Petrović u skifu, Lazar Dostanić i Andrija Stojković u dvojcu bez kormilara, juniorski dubl u sastavu Veljko Simić – Marko Jovanović i kadeti Jovan Mišeljić i Lazar Ristić koji će oba dana veslati u dubl skulu.

Drugog dana na regatnu stazi će izaći juniorski četverac bez kormilara u sastavu Veljko Simić, Aleksa Petrović, Lazar Dostanić i Andrija Stojković, kao i Marko Jovanović i skifu.