Smederevski veslači na regati na Adi Ciganliji


27. april 2018. SPORT – Predstojećeg vikenda na Adi Ciganliji je trebalo da se održi prvenstvo države u malim čamcima za seniore i juniore. Zbog najavljinih loših vremenskih prilika šampionat je odložen za sredinu naredne nedelje. Boje VK Smederevo na ovom takmičenju braniće Aleksandar Filipović u seniorskom skifu i trojica juniora, takođe u skifu, Marko Torbica, Lazar Ristić i Miroslav Jovanović.

Dan posle državnog prvenstva održaće se i prva regata Kupa Srbije. Veslački klub Smederevo na ovom takmičenju imaće 10 posada.

Lazar Ristić i Marko Torbica veslaće u juniorskom dubl skulu.

U kadetskom skifu veslaće Miroslav Jovanović i Vuk Marković, a u dvojcu bez kormilara nastupiće Andrija Jevtić i Nikola Soldatović. Smederevci će u kadetskoj konkurenciji imati i četverac bez kormilara ( Vuk Marković, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i Miroslav Jovanović) i dva dubl skula u kojima će veslati, Veljko Vukašinović i Todor Marković kao i Luka Vasić i Vukašin Rajić.

Božidar Kovačević biće predstavnik VK Smederevo u pionirskom skifu. U pionirskom četverac skulu nastupiće Vuk Simić, Matija Bančov, Lazar Stojković i Luka Božilović.

Do što boljeg plasmana pokušaće da dođu i dva četverac skula u konkurenciji pionirki. Teodora Stevanovska, Milica Mladenović, Milka Zdjelar i Maša Vasić veslaće u prvom, a u drugom će nastupiti Nevena Stevanović, Jelena Vukelić, Tara Lazić i Ana Soldatović.