Smederevski veslači na Kupu Srbije


17. april 2016. SPORT – Veslačka sezona na vodi u Srbiji počinje u subotu u Beogradu na Adi Ciganliji prvom regatom Kupa Srbije. Veslački klub Smederevo nastupiće sa 13 posada u konkurenciji seniora, juniora, kadeta i pionira.

U konkurenciji seniora boje VK Smederevo braniće samo Aleksandar Filipović u skifu.

Za što bolji plasman juniori VK Smederevo nadmetaće se u ćetvercu bez kormilara u sastavu Marko Jovanović, Aleksa Petrović, Lazar Dostanić i Andrija Stojković. Dvojica poslednjih nastupiće i u dvojcu bez kormilara. U juniorskom skifu čak četvorica Smederevac će se boriti za najviši plasman, Aleksa Petrović, Veljko Simić, Marko Jovanović i Danilo Selaković dok će se u dublu oprobati Nikola Mrđa i Matija Todorović.

U konkurenciji kadeta Miloš Slavković i Miloš Nikolić veslaće u dubl skulu, a u četverac skulu će se naći Lazar Ristić, Nikola Mihić, Jovan Mišeljić i Boris Jančić.

Smederevci će na prvoj regati Kupa nastupiti sa sedmoricom pionira. Aleksa Garović će veslati u skifu, Nikola Ilić i Miroslav Jovanović u dubl skulu, dok posadu četverac skula čine Lazar Obradović, Jakov Todorović, Andrija Jevtić i Nikola Soldatović.