Smederevski veslači na Bledu


Minulog vikenda na Bledskom jezeru je održana 63. Internacionalna regata na kojoj je nastupilo 443 veslača iz 18 zemalja i 63 kluba. Na ovoj velikoj smotri veslanja nastupio je i VK Smederevo sa osam posada.
U izuzetno jakoj konkurenciji mladi veslači Smedereva su još jednom potvrdili da je pred njima svetla budućnost. Od osam posada četiri se plasiralo se finale, a tri posade su se popele na pobedničko postolje.
Kadetski četverac skul u sastavu Vuk Marković, Andrija Jevtić, Nikola Soldatović i Miroslav Jovanović trijumfovao je u ovoj disciplini, drugoj smederevskoj posadi u sastavu Petar Samardžija, Dušan Popović, Veljko Vukašinović i Todor Marković izmakla je bronzana medalja za 10 stotinki.
Odličan rezultat zabeležili su u kadetskom dubl skulu Andrija Jevtić i Nikola Soldatović osvajanjem srebrne medalje. Oni su sa pobedničkim čamcem iz VK Partizan zaostali nešto manje od četiri sekunde. U istoj disciplini Veljko Vukašinović i Todor Marković zauzeli su odlično peto mesto.
U kadetskom skifu naš Miroslav Jovanović osvojio je odlično treće mesto u konkurenciji 23 kadetska skifa.
Osim veslača Slovenije i Srbije, na Bledskom jezeru nadmetali su se veslači iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Češke, Francuske , Gruzije, Nemačke, Gvatemale, Mađarske, Meksika, Slovačke, Španije, Švajcarske, Turske i USA.
Mlađe kategorije VK Smederevo naredne nedelje na Tisi kod Čuruga očekuje drugo kolo Omladinske lige na kome će nastupiti kadeti i pioniri.