Smederevski veslači na Beogradskoj internacionalnoj regati


21. april 2017. SPORT – Više od 600 veslača iz Srbije, Bugarske i Izraela nastupiće na predstojećoj Beogradskoj internacionalnoj regati 22. i 23. aprila. U takvoj konkurenciji VK Smederevo učestovaće sa 20 posada u svim kategorijama.

Prvog dana u juniorskom skifu nastupiće Danilo Selaković, Aleksa Petrović i Marko Jovanović. Lazar Ristić i Marko Torbica nastupiće u juniorskom dubl skulu.

Aleksandar Filipović veslaće u seniorskom skifu u subotu i nedelju. Trojica smederevskih veslača pokušaće da ostvare što bolji plasman u seniorskom dvojcu bez kormilara. U kombinovanoj posadi veslaće Uroš Dimitrijević sa Dušanom Slavnićem iz Crvene Zvezde, dok će Marko Ristić i Zoran Rajić biti u drugom dvojcu bez kormilara i prvog i drugog dana.

U konkurencji kadeta Aleksa Garović-Todor Marković i Nikola Soldatović-Miroslav Jovanović pokušaće da ostvare što bolji plasman u dubl skulu. Veslački klub Smederevo prvog dana imaće i četiri posade u konkurenciji pionira. U skifu će veslati Božidar Kovačević, a u dubl skulovima Vuk Marković – Mladen Vukašinović, Dušan Popović-Petar Samardžija i Vukašin Rajić-Luka Vasić. Lazar Ristić i Marko Torbica nastupiće u juniorskom dubl skulu.
Drugog takmičarskog dana osim Ristića i Rajić u dvojcu bez kormilara i Filipoivća u skifu, u konkurenciji seniora veslaće kombinovani četverac u kome će sa Nikolom Selakovićem i Urošem Dimitrijevićem veslati Nikola Cvijetić i Dušan Slavnić.

Aleksa Petrović i Danilo Selaković, kao i Lazar Ristić i Marko Torbica oprobaće se u juniorskom dubl skulu. Veslački klub Smederevo u konkurenciji kadeta predstavljaće Nikola Soldatović, Aleksa Garović, Todor Marković i Miroslav Jovanović u četverac skulu. U istoj disciplini, ali u konkurenciji pionira VK Smederevo imaće dve posade., U prvoj će veslati Dušan Popović, Vuk Marković, Mladen Vukašinović i Petar Samardžija, a u drugoj Lazar Živković, Vukašin Rajić, Luka Vasić i Božidar Kovačević.