Smederevski strelci u drugom kolu Kupa Srbije


05. februar 2015. SPORT – Na drugo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije za pionire i pionirke, kadete i kadetkinje, mlađe juniore i juniorke, u okviru B programa i devetnaesti Kup „Zastava oružje“ u streljaštvu za kadete i kadetkinje, Streljačka družina „Smederevo“ prijavila je 20 strelaca, koji će imati 22 nastupa. Takmičenje će se održati u nedelju 8. decembra, u sali „Politehničke škole“ u Kragujevcu. Organizator takmičenja je Streljački klub „Čika Mata“, a generalni sponzor „Zastava oružje“ iz Kragujevca.

Nikola Simić, trener strelaca puškom, na vatrenu liniju izvešće najpre strelce koji se takmiče serijskom vazdušnom puškom, u okviru Kupa Srbije, i to pionira Veljka Ilića i pionirku Nataliju Tasić. Ovi strelci nastupiće i standardnom vazdušnom puškom u konkurenciji kadeta i kadetkinja i mlađih juniora i juniorki. Ilić je na prvom kolu Kupa Srbije, pre dve nedelje u Beogradu, pored bodova za finale u svojoj kadetskoj kategoriji, ali i u objedinjenim kategorijama sa mlađim juniorima i juniorkama, osvojio i bronzanu medalju u kadetskoj kategoriji. Pored njih, ovim oružjem, u obe kategorije, nastupiće i Aleksandra Vujasin, koja je takođe na prvom kolu, osvojila bodove za plasman u finale Kupa u obe kategorije. Prvi put standardnim vazdušnim oružjem nastupiće Iva Jovanović i Jovana Lazić.

Trener strelaca pištoljem Boban Marinković u konkurenciji kadeta pištoljem izvešće Petra Adamovića, a u konkurenciji kadetkinja Anu Todorović. Oba strelca su osim bodova za plasman u finale Kupa Srbije u obe kategorije osvojili i bronzane medalje na prvom kolu Kupa u kadetskim kategorijama.

Na tradicionalnom, 19. „Zastava kupu“ serijskom vazdušnom puškom osim, sada već standardnih strelaca SD „Smederevo“: Veljka Ilića, Uroša Ćorovića, Nemanje Adamovića, Iva Barjaktarevića, Natalije Tasić, Ive Jovanović, Jovane Lazić, Tijane Dimitrijević i Snežane Jovanović, nastupiće prvi put i troje strelaca proizašlih iz ovogodišnje Škole streljaštva: Vera Petronijević, Nataša Đokić i Anja Vasiljević. Ovo takmičenje se u celosti odvija po pravilniku takmičenja Streljačkog saveza Srbije, osim u delu posebnog pravila kojim se propisuje sastav ekipe. Ekipu čine tri kadeta i tri kadetkinje (ukupno šest članova), što ovo takmičenje čini posebno zanimljivim.

Domaćin trećeg kola Kupa, koje će se održati krajem februara, još uvek nije poznat, ali zna se da će se Finalno kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije na vazdušnom oružju u svim disciplinama na 10 metara održati na strelištu u Sportskoj hali Smederevo, u organizaciji SD „Smederevo“, 28. i 29. marta 2015. godine.