Smederevski strelci na Prvenstvu Srbije


03. maj 2016. SPORT – Pred strelcima Smedereva je još jedan takmičarski vikend na kome će braniti čak pet vicešampionskih titula sa prošlogodišnjeg nacionalnog šampionata serijskom vazdušnom puškom. Na Prvenstvu Srbije u nacionalnom programu, iz dva smederevska kluba: „Smedereva“ i „Heroj Srbe“ nastupiće ukupno 26 strelaca. Na takmičenju, na poziv organizatora, sudiće i 12 sudija Sudijske organizacije iz Smedereva.

Vikend pred nama za 15 strelaca Streljačke družine „Smederevo“ i 11 iz Streljačkog kluba Heroj Srba“ biće takmičarski. Na Prvenstvu Srbije serijskom vazdušnom puškom (B i C program) u kategorijama pioniri/ke, juniori/ke i seniori/ke, koje će se održati kalendaru Streljačkog saveza Srbije u subotu i nedelju 7. i 8. maja 2016. godine na vazdušnom strelištu u Sportskom centru u Mladenovcu, u organizaciji Streljačke družine „Filip Kljajić“ iz Mladenovca, okupiće se najbolji strelci Srbije u nacionalnom programu. Prijavljeno je 450 strelaca, od kojih su 124 pionira, 94 pionirke, 43 juniora, 49 juniorki, 84 seniora i 56 seniorke iz 52 kluba.

Sa brojem osvojenih medalja Streljačka družina „Smederevo“ je bila jedna od najboljih na prošlogodišnjem nacionalnom šampionatu serijskom vazdušnom puškom.

Prvog dana takmičenja na Prvenstvu Srbije serijskom vazdušnom puškom, u subotu 7. maja, na vatrenu liniju će izaći pioniri i pionirke. Streljačka družina „Smederevo“ nastupiće u ovim kategorijama sa 3 pionira (Nemanja Adamović, Nemanja Živojinović i Dušan Bojić) i 4 pionirke (Natalija Tasić, Iva Jovanović, Jovana Lazić i Dunja Rajković). Vicešampionsku titulu ekipno sa prošlogodišnjeg Prvenstva braniće pionirke. Iz drugog smederevskog Streljačkog kluba „Heroj Srba“ u kategoriji pionirki takmičiće se Katarina Milovanović i Anđela Radojičić.

Drugog takmičarskog dana, u nedelju 8. maja, na vatrenu liniju će juniori, juniorke, seniori i seniorke. Ove godine „Smederevo“ nema strelce u juniorskim kategorijama, tako da neće imati priliku ni da brani vicešampionsku titulu sa prošlogodišnjeg Prvenstva Srbije, koju su osvojile juniorke. „Heroj Srba“ imaće ekipu u kategoriji juniorki, za koju će nastupiti Aleksandra Čelik, Irena Stanković i Milica Jeremić a u kategoriji juniora pojedinačno nastupiće Stefan Ribać. Seniore „Smedereva“ predvodi višestruki prvak Srbije u ovoj disciplini Novica Petrović i zajedno sa Borivojem Provčinom i Nikolom Simićem, braniće prošlogodišnju vicešampionsku titulu i naravno, pokušati da se domognu najvišeg postolja. Pojedinačno će nastupiti još Novica Popović i Dragan Florić. Pred seniorkama Smedereva, takođe je odbrana prošlogodišnje vicešampionske titule, a pucaće i na šampionsku. Sa višestrukom šampionkom serijskom vazdušnom puškom Jelenom Jakovljević, koja je dugogodišnji standardni član ove ekipe, nastupiće još i Marija Aničić i Jelena Tasić. Za seniore „Heroj Srbe“ gađaće Saša Ilić, Dejan Adamović i Marko Lazić, a pojedinačno će nastupiti još Lazar Živković i Milan Vasić.

Na takmičenju će na poziv organizatora suditi i 12 sudija Sudijske organizacije iz Smedereva. Glavni sudija na vatrenoj liniji biće Ljiljana Adžić, a sektorske sudije oba dana: Božin Stepanoski, Zoran Tošić, Goran Petrović i Aleksandar Stevanović. U komisiji za ocenu meta oba dana su: Dragan Simić, Dragan Tasić i Aleksandra Lekić, a samo prvog dana Novica Petrović i Marija Aničić, koje će drugog dana, zato što nastupaju u seniorskim kategorijama, zameniti Milutin Jovanović i Siniša Radonočević.