Smederevski stadion dobija reflektore


23. septembar 2011. SPORT – Izvor: Sportski Žurnal – Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije u saradnji sa Evropskom fudbalskom federacijom (UEFA) i Zajednicom Superligaša doneo je odluku o finansiranju izgradnje reflektora na četiri stadiona u Srbiji.

Na osnovu zahteva UEFA da osvetljenje dobiju stadioni koji ispunjavaju ostale infrastrukturne zahteve predviđene sistemom licenciranja doneta je odluka da reflektori budu podignuti u Užicu, Jagodini i Smederevu, dok će se u dogovoru sa lokalnim samoupravama naknadno odlučiti o četvrtom stadionu.

Od pomenutih srestava izgradiće se samo reflektori, dok će klubovi i lokalne samopuprave biti zaduženi za ojačavanje trafo stanica i podizanje potrebnih stubova.

Reflektori će imati jačinu od 1.400 luksa, što je standard za odigravanje reprezentativnih utakmica na svim nivoima.

– Reč je o još jednoj u nizu odluka koje i definitivno menjaju sliku fudbalske Srbije. Takođe, veoma mi je drago što se naša saradnja sa UEFA još jednom na delu vidi u najlepšem svetlu – rekao je predsednik FSS Tomislav Karadžić posle sednice Odbora za hitna pitanja.

On je istakakao da je na š Savez odlučio da se utakmice u Srbiji u najskorije vreme igraju u vremenskim uslovima kao i u većini evropskih zemalja.

– Jasno poručujemo i pokazujemo da smo spremni da na tom zahtevnom putu pomognemo onima koji su definitivno odlučili da krenu tim istim putem. Najavljujem da ni ovde nećemo stati, ali idemo korak po korak, uz pružanje svih dokaza kompletnoj javnosti o realnim razlozima izbora datih sredina. Uvek ćemo podržati one koji žele prosperitet i uvereni smo da ćemo upravo na tim stadionima videti bitno povećanje broja gledalaca – poručio je Karadžić i dodao da će pozitivne efekte osetiti i svi oni koji budu ostali kod kuća, jer će televizijske stanice u najboljim terminima prenositi utakmice.