Smederevski rukometaši poraženi u poslednjem kolu


03. jun 2015. SPORT – Izvor: Naše novine – Smederevski rukometaši poraženi su u poslednjem kolu Prve lige grupa Centar od Loznice rezultatom 29:21. Interesantno je da je i prvi susret ovih ekipa u Dvorani Smederevo završen pobedom Smedereva identičnim rezultatom. Poraz od Loznice, slabija gol razlika, ali i pobeda Partizana 2 nad Sinđelićem smestili su ekipu Smedereva na začelje tabele što, u ovom trenutku, znači ispadanje u Drugu ligu Srbije. Pitanje pobednika u Loznici odlučeno je već posle prvih 30 minuta koje su domaći rešili u svoju korist rezultatom 16:9. Domaćin je u nastavku uspeo da poveća prednost na maksimalnih osam razlike koliko je bilo i na kraju utakmice.

Kako sada stvari stoje RK Smederevo će, ukoliko ne dođe do neke reorganizacije, od naredne sezone nastupati u Drugoj ligi Srbije grupa Centar.

To znači da će se smederevsku rukomet, posle skoro 10 godina, naći tamo odakle je krenuo na pohod ka najvišem rangu. Podsećanja radi, Smederevo je u sezoni 2006-2007. izborilo plasman u Prvu ligu Srbije. U svojoj prvoj sezoni Smederevci su bili odlični četvrti. Već naredne sezone osvajanjem drugog mesta ostvarili su istorijski uspeh plasmanom u Super ligu Srbije.
Naredne dve sezone smederevski rukometaši uspevali su da obezbede opstanak u srpskoj rukometnoj eliti. Nažalost, u sezoni 2011-2012 zauzimaju poslednje mesto što je značilo selidbu u Prvu ligu Srbije. Prvu sezonu po povratku u prvoligaško društvo završili su na osmom mestu, a godinu dana kasnije popravljaju plasman za dva mesta. Nažalost, odlasci najboljih igrača koštali su ove sezone Smederevce ispadanja iz lige.

Ukoliko se finansijska situacija ne popravi, a to se u smederevskom sportu ne nazire, sumnjamo da će se smederevski rukomet skoro oporaviti, iako u našem gradu, već godinama, najbolje rade sa mlađim kategorijama.