Smederevski karatisti osvojili osamnaest zlatnih medalja na Kupu Srbije


19. novembar 2012. SPORT – Karatisti Lotosa ostvarili su izuzetne rezultate na Kupu Srbije za sve uzraste u Sremskoj Mitrovici održanom 18.novembra u organizaciji Karate unije Srbie i domaćina KK Sirmium . Osvojeno je ukupno 35 medalja (18 zlatnih,7 srebrenih i 10 bronzi) i pehar za 2. mesto u generalnom plasmanu klubova.
Na svečanom otvaranju takmičenja osvajačima medalja sa proteklog svetskog prvenstva dodeljena su posebna priznanja, a medju dobitnicima je i 7 takmičara Lotosa.

Ekipni kup osvojili su : ženski kata tim Lotos juniorke (Kandić Katarina,Kandić Kristina i Aleksov Aleksandra),
muški borba timovi stariji pioniri (Borisavljević Mihajlo,Pejić Nikola i Marković Luka),mladji kadeti god(Simić Bojan,Stoiljković Marko i Boščanin Dragan), stariji kadeti god(Borisavljević Filip,Krstić Nemanja i Kukulj Siniša) i ženski borba tim mladjih kadetkinja (Bajčić Ana, Milosavljević Milica i Tasić Sonja).
Pojedinačno 2 zlatne medalje osvojio je MILAN ILIĆ u borbama (za seniore sanbon -75kg , a za mlađe seniore u kategoriji -70kg).
Zlatne pojedinačne medalje u borbama osvojili su još i :
Kandić Kristina juniorke -50kg, Vasić Milina juniorke u apsolutnoj kategoriji ipon, Kukulj Siniša stariji kadeti sanbon -60 kg, Krstić Nemanja stariji kadeti u apsolutnoj kategoriji ipon,
U konkurenciji kadeta i pionira najbolji u svojim kategorijama su bili:Milosavljević Milica , Borisavljević Filip ,Bajčić Ana ,Tasić Sonja , Stanišić Anđela, Dragan Boščanin i David Boščanin.

Srebrne medalje osvojile su ekipe u katama za pionire (Lazić Arsenije, Lazić Andria i Mihajlović Miloš) i mladje kadetkinje .(Aleksov Valentina, Živić Nevena i Pešić Gordana).
U bobama ekipno srebro su osvojile juniorke.(Pejić Marija, Vasić Milina i Kristina Kandić).
Pojedinačno 2 srebrne medalje je osvojila seniorka Jovana Savić, najpre u katama a potom i u borbama kategorije -60kg sanbon. Za ml.kadete nihon-apsolutna srebro je osvojio Mladen Milosavljević, a za uzrastml.pionira Simonović Veljko.

Bronze osvajaju: kata tim devojčice 11-14 god, a pojedinačno kataši Kandić Katarina i Kristina Kandić u apsolutnom nivou juniorke i Boščanin Dragan u 1.nivou za st.pionire..
U borbama bronzani su: Marija Pejić +55kg juniorke-.sanbon, a kod mladjih kadeta i pionira Vladimir Drobac, Pirić Predrag ,Simić Bojan ,Pejić Nikola i Borisavljević Mihajlo u svojim kategorijama.
Generalni plasman Klubova:
1.mesto KK Sirmium- Sremska Mitrovica
2.mesto KK Lotos- Smederevo
3.mesto KK YU karate do- Novi Sad
4.mesto KK Omladinac – Bajina Bašta
itd….

Takmičare Lotosa koji rade za reprezentaciju 9-10 decembra očekuje nastup na “Trofeju nacija” i ” 3.Internacionalnom otvorenom prvenstvu Italija 2012″ koje se održava u Trstu,a na kojem nastupaju ekipe svih stilova i Federacija.