Smederevska predstava najbolja


25. januar 2013. KULTURA – „Tramvaj zvani želja“ Tenesi Vilijamsa u režiji Nevene Rakočević i izvođenju smederevskog pozorišta „Kreativni haos“ sinoć je proglašena najboljom predstavom Šeste smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“ u Požarevcu. Pored ove nagrade, stručni žiri je za najbolju glumicu festivala izabrao Nevenu Rakočević za ulogu Blanš u ovoj predstavi.

Pozorište Kreativni haos odigraće ovu predstavu na predstojećim susretima varoških pozorište „Milivojev štap i šešir“ na završnoj večeri festivala, u čast pobednika.

Šesta smotra dramskih amatera Podunavlja i Pomoravlja „Živka Matić“, održana je u Centru za kulturu Požarevac, od 21. do 24. januara. Na smotri su nastupila amaterska pozorišta iz Starog Sela, Krnjeva, Malog Crnića i Smedereva. Svake večeri proglašavani su najbolja glumica i najbolji glumac a iz kruga tih pobednika, birao se najbolji par festivala.

Ovo je bilo prvo gostovanje mladih smederevskih amatera i samim tim veliki uspeh za jedno od najmlađih smederevskih pozorišta.