Smederevo “umiva” stadion


Smederevo ne želi da propusti šansu za promociju grada i učiniće sve da stadion kraj Stare železare bude reprezentativni ambijent.

“Ovo je velika šansa za grad i Smederevo ne želi da je propusti”, izjavio je gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević.

Grad na Dunavu biće domaćin utakmica fudbalskog prvenstva Evrope za kadete.

“Mogućnost da se grad domaćin predstavi u trideset sekundi na ‘Eurosportu’ je zaista motivišuće i trudićemo se da tu šansu iskoristimo i prikažemo grad u najboljem svetlu. Zahvalan sam FSS i UEFA što su prepoznali naš stadion za održavanje jedne ovako značajne sportske manifestacije”, ocenio je gradonačelnik Smedereva.

U Beogradu će u ponedeljak biti izvučeni parovi po grupama i gradovi u kojima će se odigravati utakmice evropskog prvenstva za kadete, Pored Beograda, biće angažovani stadioni u Novom Sadu, Inđiji i Smederevu.

Smederevski stadion je pod budnim okom zvaničnika FSS i UEFA, koji su u četvrtak ukazali na ispravljanje nedostataka, od farbanja klupa, uklanjanja fizičkih barijera za kvalitetno snimanje “Eurosporta” i drugih “sitnica”. U sredu je zakazano skeniranje terena.

FK Smederevo i lokalna samouprava u narednih nekoliko dana artikulisaće prioritete od značaja za sređivanje stadiona i potreba kompletne organizacije, kako bi Smederevo mirno dočekalo fudbalske utakmice najboljih kadeta Starog kontinenta.

“Dogovorili smo se da intenzivnim radom narednih dana dođemo do konačnog definisanja potreba, odnosno želja i mogućnosti u vezi sa sređivanjem i brendiranjem stadiona. Da bi kao takav, jedan od četiri srpska stadiona, bio domaćin fudbalskog prvenstva”, kazao je Umičević.

Direktor FK Smederevo Goran Bogdanović smatra da je izuzetno značajno za grad što će ugostiti najkvalitetnije fudbalske selekcije u konkurenciji kadeta.

“Još se ne zna koje će selekcije igrati na našem stadionu, a izvlačenje parova obaviće se u ponedeljak. Lično bih voleo da vidim Špance, Italijane i Engleze”, rekao je Bogdanović.

Fudbalsko prvenstvo Evrope za kadete biće održano u Srbiji u prvoj polovini maja. Utakmice po grupama na programu su od 3. do 9. maja, nakon čega će se najbolji u četiri grupe boriti za plasman od prvog do trećeg mesta.