Smederevo: Prvi grad bez nezaposlenosti


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević uručio je u Smederevu ugovore za zapošljavanje 158 osoba vednih više miliona dinara.

Vrednost 41 ugovora za samozapošljavanje je 7,4 miliona dinara, a 64 osobe koje pripadaju kategoriji teže zapošljivih dobili su ugovore na novootvorenim radnim mestima u vrednosti od 9,6 miliona dinara.

Đorđević je uručio i 12 ugovora za 53 lica za javne radove u vrednosti od 5,4 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo za rad.

“U Smederevu imamo izrazito smanjenje nezaposlenosti i želimo da i ostali gradovi u Srbiji slede njihov način funkcionisanja. Želja nam je takođe da Smederevo bude među prvim gradovima u Srbiji koji neće imati nezaposlenost”, rekao je Đorđević.

Pozvao je sve nezaposlene da prekvalifikacijom unaprede svoje veštine kako bi bili konkurentni na tržištu rada i mogli da obavljaju poslove za koje će biti bolje plaćeni.

Direktor (NZS) Zoran Martinović rekao je da je procenat smanjenja broja nezaposlenosti u Smederevu mnogo veći u odnosu na prosek u Srbiji.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović izjavila je da je na smanjenje nezaposlenosti uticalo to što je u smederevskoj Železari 5.200 građana dobilo mogućnost da radi.

Izvor: Beta