Smederevo domaćin prvog državnog prvenstva miks timova u streljaštvu


17. novembar 2017. SPOORT – Izvor: Večernje novosti – Na strelištu u Sportskoj hali Smederevo u subotu će biti održano drugo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem, a dan kasnije i prvo Prvenstvo Srbije u nadmetanju mešovitih parova vazdušnom puškom i pištoljem.

Oba takmičenja su iz međunarodnog A programa a smederevske strelce na drugom kolu kupa predstavlja devet strelaca.U disciplinama vazdušnom puškom nastupaju juniori Veljko Ilić, Nemanja Živojinović i Nemanja Adamović i juniorka Natalija Tasić. Vazdušnim pištoljem takmiče se juniori Petar Adamović i Dušan Bojić, juniorke Ana Todorović i Tijana Dimitrijević i seniorka Ana Alentijev.

Smederevski tim vazdušnom puškom predstavljaju Veljko Ilić i Natalija Tasić. U takmičenju pištoljem u miksu prijavljeni su Petar Adamović i Ana Alentijev kao tim 1, a u timu 2 su Dušan Bojić i Ana Todorović.

U disciplini mešovitih parova vazdušnom puškom i vazdušnim pištoljem ekipu čine dva strelca (jedan muškarac i jedna jedna žena).

Svaki klub može da prijavi do dve ekipe po disciplini a takmičenje se odvija kroz tri faze: kvalifikacije, polufinale i finale.

U kvalifikacionom meču svaki član ekipe puca po 25 hitaca za 30 minuta. Rezultat u miksu je zbir rezultata oba člana ekipe. Prvih osam ekipa iz kvalifikacija nastavljaju takmičenje u polufinalu.

Ulaz na strelište u Sportskoj hali je slobodan.