Smederevo domaćin drugog kola Kupa Srbije u Streljaštvu


21. novembar 2012. SPORT – U subotu 24. novembra 2012. godine Streljačka družina „Smederevo“ biće domaćin drugog kola Kupa Srbije u gađanju vazdušnim oružjem u disciplinama na 10 metara. Da vas podsetimo na našem strelištu je prošlog meseca održano i prvo kolo Kupa.

Kup takmičenje vazdušnim oružjem za juniore, juniorke, seniore i seniorke, puška i pištolj, A program u pojedinačnoj konkurenciji i za seniore i seniorke, puška i pištolj, A program u ekipnoj konkurenciji okupiće u Smederevu ukupno 188 strelaca iz 39 klubova iz Srbije, među kojima su i ovogodišnji osvajači olimpijskih medalja Ivana Maksimović i Andrija Zlatić i svi ostali strelci koji su učestvovali na ovogodišnjoj olimpijadi u Londonu: Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Bobana Veličković, Andrea Arsović, Damir Mikec i Nemanja Mirosavljev. Za sve njih, istog dana, tačno u podne, rukovodstvo grada organizovaće prijem u gradskoj upravi Smederevo. Prijemu će prisustvovati i Goran Maksimović, selektor srpske reprezentacije, Jelena Arunović, trener za pištolj, Goran Petković, generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije, Siniša Mašović, predsednik Streljačkog saveza Smedereva i Boban Marinković, sekretar Streljačke družine Smederevo.

I u drugom kolu Kupa nastupiće juniorska ekipa SD „Smederevo“ pištoljem u sastavu: Ana Alentijev, Sara Ilić i Ana Lajčak, koja će se takmičiti i u seniorskoj kategoriji. Da vas podsetimo u prvom kolu Ana Alentijev je osvojila zlatnu medalju u juniorskoj konkurenciji. Od ostalih strelaca iz Smedereva pucaće još juniorke puškom Jelena Jakovljević i Danica Denić.