Smederevo bez dočeka Nove godine na otvorenom


02. januar 2015. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Beta – Do poslednjeg dana ove godine u Smederevu nije se znalo da li će biti organizovanog dočeka nastupajuće 2015. na Trgu Republike na kome se od 2000. za doček okupi više hiljada pretežno mlađih Smederevaca.

Jedini poslovni čovek, koji u Smederevu ima registrovanu firmu za prodaju pirotehnike i pravljenje vatrometa Darko Milić rekao je da je do kasnih popodnevnih sati čekao da ga obaveste hoće li biti vatrometa.

“Vatromet se ne radi na brzinu i u poslednji čas, što se dešavalo ranijih godina. Ima tu pirotehnike koju ne nabavljam dok se ne dogovorim sa naručiocem slavlja, pa da su se u lokalnoj upravi danas odlučili, vatromet bi bio vrlo skroman”, rekao je Milić.

Na Trgu Republike osim nekoliko prodavaca kokica, koji su se nadali organizovanom dočeku i pazaru, nema nikoga. Tokom prepodneva deca iz vrtića su imala svoj program na Trgu.

Na Trgu je pre nekoliko dana montirana pozornica za muziku za Badnje veče kada će društvo za negovanje pravoslavne tradicije da loži Badnjak i da poslužuje, kao i ranijih godina, kuvano vino i rakiju, girice, suve šljive, narandže i mandarine.

Za sada se zna da je za doček Nove godine ugostitelj Vojislav Abramović, poznat po gurmanskoj kuhinji i dobroj muzici, prodao 1.200 mesta u svom restoranu na Dunavskoj marini.