Smederevci za dobra stara vremena!


19. februar 2012. DRUŠTVO – Ako želite da pogledate neki stari crtać, domaću emisiju, seriju, film, reklamu, utakmicu – postoji jedno mesto gde ćete sve to naći – veb sajt “Dobra stara vremena”, svojevrsni TV vremeplov. Ako pak poželite da se u ta vremena na neki način vratite, na njihovoj Fejsbuk strani naći ćete gomilu fotografija koje će vam u tome pomoći.

Za sve to zaslužna su dva čoveka iz Smedereva, Dušan Ćuća (34, trenutno nezaposlen) koji postavlja materijal i Vladan Bijanić (33), koji je zadužen za optimizaciju i uređenje sajta (čime se i inače bavi).

Sajt postoji od kraja prošle godine, a već je stekao veliku popularnost, dok stranica na Fejsbuku ima skoro 19.000 fanova.

– Jugonostalgičari, TV manijaci, odrasli i neodrasli, d(j)eca u duši… svi vi željni pris(j)ećanja na Dobra Stara Vremena, dobro došli u TV vremeplov. Vraćamo vas nazad – piše na sajtu “Dobra stara vremena”.

– Pošto sam i tada bio nezaposlen, imao sam vremena te sam odlučio da prikupljam razne crtane filmove sa sinhronizacijama kojima su učestvovali naši legendarni glumci…Nikola Simić, Vlastimir Đuza Stoiljković, Nada Blam i drugi – priča Dušan.

Kada je prikupio veliki broj crtaća, osnovao je grupu na Fejsbuku “Crtani filmovi 80-ih i 90-ih uz koje smo rasli”, a postavljao ih i u grupi “Crtani Film u 7:15” (koju je osnovao Istok Pavlović), gde je ubrzo postao i administrator.

Njegova arhiva je rasla, a osim crtaća prikupljao je i serije, emisije i sve ostalo što se nekada prikazivalo na televiziji.

– Shvatio sam da “Crtani Film u 7.15” nije dovoljan i da moram ljudima da predstavim mnogo više kako bi ih podsetio ne samo na TV emisije uz koje smo odrastali, već i na to kako smo se i čime igrali kada smo bili deca. Pozvao sam svog druga iz detinjstva, Vladana, i tako smo pokrenuli sajt – objašnjava on.

Ideja je bila da “svu arhivu koju imamo i sve što obuhvata vreme u kome smo odrastali, prikupimo i stavimo na jedno mesto”.

Na sajtu “Dobra stara vremena”, ali i na stranici na Fejsbuku, možete pronaći stare dobre crtaće, dečje i obrazovne emisije i serije (Kocka, kocka, kockica, Opstanak, Fazoni i fore…pa i ruske bajke!…Metla bez drške, Smogovci, Otkrića bez granica, Otpisani, Sivi dom…), filmove, reklame, snimke pozorišnih predstava, muziku, utakmice…..

Na stranici na Fejsbuku vas čekaju galerije fotografije “svega i svačega” iz dobrih starih vremena.

Izvor: 24sata.rs