Smederevci u Kampu perspektivnih strelaca


31. jul 2015. SPORT – Streljački savez Srbije uz veliku pomoć Ministarstva omladine i sporta Srbije i ove godine organizuje Kamp perspektivnih strelaca u Karatašu, u kome će učestvovati 57 strelaca iz 22 kluba i 17 trenera. Četvoro smederevskih strelaca, na osnovu rezultata postignutih u protekloj sezoni, biće učesnici ovogodišnjeg kampa. Kadeti Veljko Ilić i Natalija Tasić (puška) i mlađi juniori Petar Adamović i Ana Todorović (pištolj) šest dana sticaće nova znanja i veštine u gađanju iz vazdušnog oružja. Među stručnjacima koji će ove godine voditi kamp biće oba trenera Streljačke družine „Smederevo“ Nikola Simić i Boban Marinković.

Streljački savez Srbije uz veliku pomoć Ministarstva omladine i sporta Srbije i ove godine organizuje Kamp perspektivnih strelaca u Karatašu, u kome će učestvovati 57 strelaca iz 22 kluba i 17 trenera.

Streljački kamp u Karatašu se tradicionalno organizuje svake godine i u njemu učestvuju najbolji kadeti i mlađi juniori koji su to pravo stekli rezultatima na državnom prvenstvu. U kampu se radi po programu koji je propisala Stručna komisija Streljačkog saveza Srbije i taj program pored streljaštva obuhvata i razne druge sportske aktivnosti za koje postoje uslovi u kampu, plivanje, fudbal, košarka odbojka, tenis… Osim napretka u streljaštvu ovaj kamp ima zadatak i da se učesnici međusobno upoznaju i stvore drugarstva koja će trajati i nakon njihove streljačke karijere.

Kadet Veljko Ilić, koji je na Prvenstvu Srbije i kadetkinja Natalija Tasić (puška) i mlađi juniori Ana Todorović i Petar Adamović (pištolj) šest dana sticaće nova znanja i veštine u gađanju iz vazdušnog oružja. Veljko Ilić je na Prvenstvu Srbije u B programu bio drugi kadet i četvrti mlađi juniori, a u A programu deveti junior, u disciplini standardna vazdušna puška. Natalija Tasić je bila osma kadetkinja, četrnaesta mlađa juniorka i trideseta juniorka. Petar Adamović je četvrti kadet i mlađi junior i deseti mlađi junior, Ana Todorović je četvrta kadetkinja, druga mlađa juniorka i treća juniorka. Ilić i Todorovićeva su i prošle godine boravili u kampu, dok je Adamoviću i Tasićevoj ovo prvi kamp u kome će učestvovati.

Među stručnjacima koji će ove godine voditi kamp biće oba trenera SD „Smederevo“ Nikola Simić i Boban Marinković.
Direktor kampa je Ivan Manojlović iz Kluba streljačkih sportova „Policajac“ Beograd, a rukovodilac stručnog rada u kampu je Saša Iker, trener Streljačkog kluba „Jedinstvo“ iz Stare Pazove. Treneri za pušku, pored Nikole Simića, biće Stefan Višekruna i Marina Simić (SK „Novi Beograd-Ušće“), Predrag Munić (SK „Živko Relić Zuc“ Sremska Mitrovica), Dragan Alimpijević (SK „Mladost“ Inđija), Gabriel Dautović (SD „Pančevo 1813“), Ivana Manojlović (SK „Crvena zvezda“ Beograd), Darko Jovanović (SK „Čika Mata“ Kragujevac), Marko Savić (SD „Oko sokolovo“ Kosjerić) i Rastko Mihajlović (SK „Jagodina 92“). Uz Bobana Marinkovića, treneri za pištolj su Sreten Nešković (SK „Aleksa Dejović“ Užice) i Neca Beloš (SK „Kikinda“). Treneri za fizičku pripremu su Stefan Aleksandrovski (SK „Jedinstvo“ Stara Pazova) i Aleksandra Ristović (SK „Zvezdara“). Reprezentativci promoteri su Stevan Jovanović (SK „Čika Mata“ Kragujevac) i Lazar Kovačević (SK „Jagodina 92“).