Smederevci u drugom kolu Kupa Srbije u streljaštvu


04. februar 2013. SPORT – Danica Denić, strelac SD „Smederevo“ osvojila je sedmo mesto sa 383 kruga u drugom kolu Kupa Srbije za mlađe juniorke standardnom vazdušnom puškom (40 dijabola), održanom danas, na strelištu Novog Beograda Ušća u atomskom skloništu u Novom Beogradu. Danici je današnje sedmo mesto donelo još 2 boda za ukupan plasman u finale Kupa. Da podsetimo, u prvom kolu koje je održano u Smederevu, Danica je bila četvrta i osvojila je 5 bodova. U ukupnom plasmanu sada je šestoplasirana, a posle trećeg, poslednjeg kola Kupa, koje će 2. i 3. marta biti održano u Kragujevcu, znaće se i sa koje pozicije ova mlada Smederevka ulazi u finale Kup takmičenja za mlađe juniorke.
Od smederevskih strelaca juče i danas nastupili su još u disciplini serijska vazdušna puška (20 dijabola) u kategoriji kadeta Petar Adamović koji je ubio odličnih 173 kruga, Veljko Svilar koji je ostvario rezultat od 164 kruga i Ivan David sa 143 kruga. U konkurenciji kadetkinja nastupila je Aleksandra Vujasin koja je ostvarila rezultat od 168 krugova, koja je pucala i u kategoriji mlađih juniorki, standardnom vazdušnom puškom i ostvarila rezultat od 344 kruga, a tri kruga manje imala je treća smederevska takmičarka u ovoj kategoriji Nataša Božinović.

Rezultati po kategorijama 3 prvoplasirana:

Kategorija: kadetkinje; disciplina: serijska vazdušna puška – 20 dijabola
1. Vladislava Mladenović, SK „Jagodina 92“, 184 kruga
2. Marija Kolarević, SD „Jedinstvo“,, 183 kruga
3. Tijana Vukićević, SK „Jagodina 92“, 182 kruga
Kategorija: kadeti; disciplina: serijska vazdušna puška – 20 dijabola
1. Albert Nađ, SD „Kikinda“, 185 krugova
2. Đorđe Milošević, SK „Jagodina 92“ 183 kruga
3. Đorđe Rančić, SD „Vranje“, 183 kruga
Kategorija: mlađe juniorke; disciplina: standardna vazdušna puška – 40 dijabola
1. Nina Radulović, SD „Zvezdara“, 390 krugova
2. Sanja Vukašinović, SD „Jedinstvo“, 386 krugova
3. Jovana Milašinović, SD „Novi Sad 1790“ Kisač, 386 krugova
Kategorija: mlađi juniori; disciplina: standardna vazdušna puška – 60 dijabola
1. Miloš Ivanović, SD „Čika Mata“ Kragujevac, 583 kruga
2. Andrija Milovanović, SK „Niš 1881“, 582 kruga
3. Stevan Jovanović, SD „Čika Mata“ Kragujevac, 575 krugova
Kategorija: mlađe juniorke; disciplina: standardni vazdušni pištolj – 40 dijabola
1. Milica Cvijović, SD „Aleksa Dejović“ Užice, 372 kruga
2. Jovana Dragačevac, SD „Aleksa Dejović“ Užice, 366 krugova
3. Jelena Tomić, SK „Kikinda“, 366 krugova
Kategorija: mlađi juniori; disciplina: standardni vazdušni pištolj – 60 dijabola
1. Miloš Lazić, SD „Filip Kljajić“ Mladenovac, 543 kruga
2. Vitomir Tucović, SD „Aleksa Dejović“ Užice, 540 krugova
3. Strahinja Ratkov, SK „Živko Relić Zuc“ Sremska Mitrovica, 522 kruga

Sledeće takmičenje na smederevskom strelištu je Finale Kupa Streljačkog saveza Srbije, A program, 10 metara, koje će se održati 16 i 17. februara. U prilogu vam se nalazi spisak finalista u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Najbolja smederevska pištoljašica Ana Alentijev plasirala se u finale u juniorskoj konkurenciji sa prvog mesta, dok će u seniorskoj konkurenciji startovati sa odlične pete pozicije. Smederevke ekipno nalaze se na četvrtom mestu sa 12 poena, a ispred smederevskih pištoljašica nalaze se ekipe Kikinde, „Alekse Dejovića“ i neprikosnovane „Crvene zvezde“ na prvom mestu. Mogu li smederevske devojke do medalje u ekipnoj konkurenciji videćemo po završetku finala.

A pre ovog takmičenja u Smederevu će na sedmodnevnim pripremama boraviti reprezentacija Srbije u streljaštvu, što je svojevrsna potvrda da trenutno u Srbiji Smederevo nudi najbolje uslove za vrhunske strelce, kakvi su osvajači olimpijskih medalja, svetski i evropski šampioni Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Ivana Maksimović, Andrija Zlatić, Damir Mikec, Nemanja Mirosavljev i drugi.

Sledeću potvrdu takve vrste streljački radnici Smedereva dobiće već u maju, kada će se u našem gradu održati i prvo međunarodno takmičenje.
Podsećamo vas da je smederevsko strelište otvoreno svakoga dana i da radi i Škola streljaštva koja je besplatna za učenike osnovih škola.