Sindikati metalaca o Železari


28. jun 2012. PRIVREDA – Izvor: Agencija Tanjug – Predstavnici četiri sindikata metalaca Srbije obavestiće danas javnost o najnovijim dešavanjima u Železari Smederevo i platformi sindikata za razgovore sa budućom republičkom vladom.

Povodom najava gašenja Železare, konferenciju za novinare u Beogradu će održati Samostalni sindikat metalaca Srbije, Industrijski sindikat Srbije, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata i Granski sindikat industrije, energije i rudarstva UGS Nezavisnost.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić juče je, posle sastanka članova vlade sa predstavnicima sindikata, izjavio da Železara neće biti zatvorena niti će druga visoka peć biti stavljena na takozvani „tihi hod“ .

On je najavio da će danas biti nastavljeni razgovori sa rukovodstvom železare „oko jednog velikog potencijalnog posla koji bi trebalo u narednih desetak dana da bude zaključen“.
Dogovoreno je i da se predstavnici vlade i sindikata kontinuirano sastaju i dogovaraju, jer je železara strateški važna za Srbiju, rekao je Ćirić.