Sindikat metalaca Železare uz URS


13. mart 2014. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Beta – Nezavisni sindikat metalaca Železare Smederevo odlučio je da podrži izbornu listu URS, rekao je danas predsednik tog sindikata Mileta Gujaničić.

Gujaničić je taj stav obrazložio time što je URS odmah odgovorio na akcioni plan tog sindikata za opstanak i razvoj Železare Smederevo. Sindikat je taj plan poslao svim državnim organima “od Predsednika Republike, do lokalne samouprave”, tek “posle nekog vremena” odazvalo se i Ministarstvo energetike.

URS je odgovorio sindikatu da “Železara Smederevo predstavlja temelj industrije Srbije”, a odnos Mlađana Dinkića prema Železari je “potvrđen u dva Dinkićeva mandata” u Ministarstvu privrede, rečeno je na zajedničkom skupu sindikata i URS.

Potpredsednica URS Verica Kalanović je danas rekla na konferenciji da je u vreme kada je Železara ostala bez strateškog partnera, ona, kao potpredsednica Vlade Mirka Cvetkovića, “prva izašla sa stavom da Železara ne sme da bude prepuštena sebi već da bude deo odgovornosti države” jer Železara “ima izuzetan značaj za celu Srbiju”.

U ekonomskom programu URS, navela je Verica Kalanović, “posebno mesto zauzimaju” i RTB Bor i pančevačka Petrohemija, a “potraga za dobrim i ozbiljnim strateškim partnerom nikako ne sme i ne treba da bude završena”.