Sergej Bubka u Smederevu


26. april 2012. SPORT – Sergej Bubka ponovo među Srbima. Ovoga puta u Smederevu. Vest koju smo saznali iz izvora u ovom gradu, potvrdio nam je Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije.

– Sergej Bubka, potpredsednik Svetske asocijacije atletskih federacija, dolazi u ovaj grad u ponedeljak da bi stavio kamen temeljac za specijalizovani atletski stadion – rekao je prvi operativac srpske Kuće atletike.

„Žurnal“ je već pisao o ovom jedinstvenom mestu za kraljičine dvore – u okviru čuvene tvrđave koju je 1428. podigao despot Đurać Branković. Jedna je od najvećih građevina takve vrste u Evropi (14,5 hektara računajući i bedeme).

– Dugujemo zahvalnost Zavodu za zaštitu spomenika Srbije, koji je dao dozvolu. Morali smo, istina, da poštujući istorijski značaj mesta, idemo na opciju sa montažno – demontažnim tribinama. Moći će da se stave po potrebi, ali odmah uklone.

Neće biti velikih međunarodnih takmičenja, ali nacionalna i regionalna neće izostati.

– Najvažnije od svega je to što ćemo posle Sremske Mitrovice dobiti još jedan izuzetan objekat pre svega za trening atletike – 24 časa dnevno 365 dana godišnje. Takvi objekti nam nedostaju, uz, naravno, atletsku dvoranu. Imamo potrebe i za izlivanjem atletskih staza tamo gde je fudbal domaćin, ali su nam ove u prvom planu. Ispunjavaće sve standarde IAAF

Izvor: Sportski Žurnal