Seniorke Karate kluba Lotos ponovo najbolje


02. april 2014. SPORT – U Požegi je 30.marta održano regionalno prvenstvo kvalifikacionog karaktera za šampionat Srbije koji će se održati 18.maja u Novom Pazaru. Lotosovi takmičari su osvojili ukupno 9 zlatnih, 2 srebrene i 4 bronzane medalje u konkurenciji 450 takmičara.

Najuspešnije su bile seniorke u svim kategorijama pojedinačno i u borbama ekipno. Ekipno, seniorke su u finalu pobedile domaći “Miloš Obilić” iz Požege 2:0. Jovana Savić pobeđuje sa 5:0, Marija Pejić 4:0, a Milina Vasić meč radi nerešeno 0:0. Pojedinačno u kategoriji seniorki -60kg trijumfuje takmičarka Lotosa JOVANA SAVIĆ. U finalu se sastaju smederevke Jovana Savić (KK Lotos) i Milica Mitić (KK Smederevac). U veoma neizvesnoj borbi do samoga kraja posle izjednačenog rezultata 0:0 usledio je produžetak meča u kojem Jovana osvaja odlučujući poen koji joj donosi zlatnu medalju. Pre toga u polufinalu sa maksimalnih 6:0 pobeđuje također takmičarku “Smederevca” Marinu Filipović.

U kategoriji +60kg zlatnu medalju osvaja seniorka MARIJA PEJIĆ (KK Lotos) koja se u finalu sastaje sa klubskom drugaricom MILINOM VASIĆ. U polufinalu Marija je pobedila Lazarevčanku Nataliju Stanojević.
Senior Milan Ilić trijumfuje u borbama apsolutne kategorije (shobu ipon) i nastavlja niz već četvrtu godinu gde seniori Lotosa osvajaju zlatne medalje na svim takmičenjima SKU u ovoj kategoriji.
Junior Vukašin Tomić osvaja zlato u kategoriji +65kg. Stariji kadet Milan Stevanović osvaja zlato u borbama kategorije +45kg ubedljivim pobedama u svim mečevima.

Zlatne medalje u katama osvajaju mlađi kadeti , VALENTINA ALEKSOV (braon-crni pojas) i DRAGAN BOŠČANIN ( zeleni-plavi pojas).

Ekipnu zlatnu medalju osvajaju i stariji pioniri u borbama koji u finalu pobeđuju Elektro-porcelan iz Aranđelovca sa 2:0. Dragan Boščanin pobeđuje 1:0, Andria Lazić radi nerešeno, a Luka Marković pobeđuje sa 4:0.
Srebro osvajaju seniorka Milina Vasić +60kg i Anđela Lazić (ml.kadetkinje +50kg).
Stariji kadeti osvajaju ekipnu bronzu u borbama, pošto gube polufinale od ekipe “Rei” iz Arilja sa 1:0. Milan Stevanović i Mladen Gajić rade nerešeno, a Jovan Petrović gubi borbu sa 1:0.
Bronze pojedinačno osvajaju: stariji kadet Mladen Gajić (+60kg), mlađi kadet Jovan Petrović u katama (zeleni-plavi pojas) i starija pionirka Kristina Lazić u borbama kategorije -40kg.
U generalnom plasmanu klubova KK Lotos zauzeo je 5. mesto sa osvojenih 58 bodova.

Takmičare Lotosa 13. aprila očekuje nastup na Internacionalnom turniru “Vrnjačka Banja open”, a 27. aprila na “Otvorenom prvenstvu Srpske karate konfederacije” u Lazarevcu na kojem nastupaju karatisti svih saveza i federacija iz Srbije.