Sedam šampionskih titula za strelce “Smedereva”


01. septembar 2015. SPORT – Malo je falilo da strelci Streljačke družine „Smederevo“ na jučerašnjem Prvenstvu Centralne Srbije serijskom malokalibarskom puškom osvoje svih osam šampionskih titula. Nisu uspeli pioniri u disciplini trostav u kojoj su prošle godine bili prvaci. Ekipno „Smederevo“ je najbolje u disciplini 30 metaka ležeći kod pionira i u obe discipline kod pionirki, ležeći i trostav 3 puta 10 metaka. Pojedinačno sve 4 titule u obe kategorije su pripale strelcima „Smedereva“. U disciplini 30 metaka ležeći prvaci Centralne Srbije su Uroš Ćorović i Natalija Tasić, a u trostavu Veljko Ilić i Iva Jovanović. Pored vicešampionske ekipne u trostavu, srebrne medalje osvojili si Veljko Ilić i Jovana Lazić u disciplini 30 metaka ležeći i Natalija Tasić u trostavu. Jedinu bronzanu medalju osvojila je Jovana Lazić u trostavu. Rezultati sa ovogodišnjeg Prvenstva Centralne Srbije opravdavaju sva ulaganja u najmlađe kategorije kluba, čiji su treninzi i nastup finansirani od prihoda ostvarenog na humanitarnom turniru, sredinom juna ove godine.

Malo je falilo da strelci Streljačke družine „Smederevo“ na jučerašnjem Prvenstvu Centralne Srbije, „B“ program, serijskom malokalibarskom puškom osvoje svih osam šampionskih titula. Nisu uspeli pioniri u disciplini trostav u kojoj su prošle godine bili prvaci. Ekipno „Smederevo“ je najbolje u disciplini 30 metaka ležeći kod pionira i u obe discipline kod pionirki, ležeći i trostav 3 puta 10 metaka. Pojedinačno sve 4 titule u obe kategorije su pripale strelcima „Smedereva“. U disciplini 30 metaka ležeći prvaci Centralne Srbije su Uroš Ćorović i Natalija Tasić, a u trostavu Veljko Ilić i Iva Jovanović. Pored vicešampionske ekipne u trostavu, srebrne medalje osvojili si Veljko Ilić i Jovana Lazić u disciplini 30 metaka ležeći i Natalija Tasić u trostavu. Jedinu bronzanu medalju osvojila je Jovana Lazić u trostavu. Prošle godine „Smederevo“ je usvojili tri titule, dva druga i jedno treće mesto. Rezultati sa ovogodišnjeg Prvenstva Centralne Srbije opravdavaju sva ulaganja u najmlađe kategorije kluba, čiji su treninzi i nastup finansirani od prihoda ostvarenog na humanitarnom turniru, sredinom juna ove godine. Krenimo redom.
Uroš Ćorović, sa 260 krugova, osvojio je titulu prvaka Centralne Srbije, u kategoriji pionira, u disciplini 30 metaka ležeći. Titula vicešampiona, sa 256 krugova, pripala je njegovom klupskom drugu Veljku Iliću, koji je prošle godine bio najbolji. Bronzanu medalju osvojio je Zlatan Petrov iz Streljačkog kluba „Vranje“ sa 250 krugova. Ostali rezultati smederevskih strelaca: Nemanja Adamović 233 kruga (7), Nikola Miletić 218 krugova (11), Nemanja Živojinović 217 krugova (12). Smederevska ekipa, u sastavu Ćorović, Ilić i Adamović, osvojila je šampionsku titulu u ovoj disciplini, sa ubedljivih 749 krugova, ispred SK „Vranje“ sa 733 kruga i Gradskog streljačkog kluba „Ćuprija 1887“ sa 651 krugom. Prošlo godine „Smederevo“ je bilo drugo u ovoj disciplini.

U kategoriji pionirki, u istoj disciplini, i šampionska i vicešampionska titula pripale su strelcima „Smedereva“. Titulu prvakinje Centralne Srbije odbranila je Natalija Tasić sa 269 krugova, a nova vicešampionka je Jovana Lazić sa 255 krugova. Bronzanu medalju osvojila je Anastasija Stojanović iz SK „Vranje“ sa 253 kruga. Četvrto, peto i šesto mesto takođe su pripala Smederevkama: Iva Jovanović 251 krug, Katarina Botić 248 krugova, Dunja Rajković 240 krugova, a Jovana Pavlović je bila jedanaesta sa 224 kruga. Za Streljački klub „Heroj Srba“ iz Smedereva nastupala je Katarina Milovanović i sa 214 krugova bila je 15-ta. Ekipno, naše pionirke su bile dominantne. Tasićeva, Lazićeva i Botićeva sa 772 kruga, više nego ubedljivo su trijumfovale ispred ekipe iz Vranja sa 710 krugova i trećeplasirane ekipe Streljačkog kluba „SFS Borac“ iz Paraćina sa 615 krugova. Kadetkinje prošle godine nisu nastupale ekipno zbog bolesti jednog člana.

U trostavu, 3 puta 10 metaka, Ilić je sa 245 krugova, ubedljivo odneo pobedu ispred strelca „Vranja“ Petrova sa 234 kruga. Bronzanu medalju je sa 222 kruga osvojio, takođe Vranjanac, Vuk Stevanović sa 222 kruga, koji je imao bolju poslednju seriju od našeg Uroša Ćorovića. Nemanja Adamović i Nemanja Živojinović sa 210 i 207 krugova, zauzeli su šesto i sedmo mesto. Ekipno naši dečaci, Ilić, Ćorović i Adamović, nisu uspeli da odbrane prošlogodišnju titulu, sa 677 krugova, imali su 6 manje od novih šampiona, ekipe „Vranja“. Treće mesto pripalo je ekipi Streljačke družine „Živka Damjanović“ iz Ćuprije sa 343 kruga.

Prava dominacija „Smedereva“ je bila u kategoriji pionirki i trostavu. Prva tri mesta pripala su našim strelcima. Prvakinja Centralne Srbije postala je Iva Jovanović sa 255 krugova, a Natalija Tasić i Jovana Lazić, su kao i prošle godine bile druga i treća, sa rezultatima 250 i 241 krugom. Katarina Botić je bila sedma sa 221 krugom, a Katarina Milovanović iz „Heroj Srbe“ dvanaesta sa 171 krugom. Ekipno, naše pionirke su i u ovoj disciplini dominirale. Tasićeva, Lazićeva i Botićeva sa 712 krugova, više nego ubedljivo su trijumfovale ispred ekipe iz Vranja sa 657 krugova i trećeplasirane ekipe Streljačkog kluba „SFS Borac“ iz Paraćina sa 647 krugova.

Prvenstvo Centralne Srbije malokalibarskom serijskom puškom održano je u nedelju 30. avgusta 2015. godine na MK strelištu u Ćupriji u organizaciji Gradskog Streljačkog kluba „Ćuprija 1887“. Ovo je bilo kvalifikaciono takmičenje za Prvenstvo Srbije, koje će se održati za dve nedelje na istom mestu. Pored pionira i pionirki, nastupiće i ekipe u opštoj kategoriji. „Smederevo“ prošle godine na Prvenstvu Srbije u nacionalnom programu osvojilo pet šampionskih titula, tri druga i jedno treće mesto.