Sedam medalja na Prvenstvu Centralne Srbije malokalibarskom puškom


19. jun 2017. SPORT – Troje smederevskih strelaca osvojili su ukupno sedam medalja na Prvenstvu Centralne Srbije malokalibarskom puškom. Natalija Tasić je iz Kragujevca kući ponela čak četiri medalje, Veljko Ilić dve, a Nikola Simić jednu. Sasvim izvesno medalja bi bilo i više, ali su Petar Adamović i Jasmina Milovanović pucali van konkurencije, samo za kvalifikacije na državno. 

Troje smederevskih strelaca osvojili su ovog vikenda ukupno sedam medalja na Prvenstvu Centralne Srbije malokalibarskom puškom. Natalija Tasić je iz Kragujevca kući ponela čak četiri medalje, Veljko Ilić dve, a Nikola Simić jednu.
Natalija Tasić se takmičila u obe discipline mk puškom i „ubila“ lične rekorde. U trostavu 3 puta 20 metaka bila je druga juniorka sa 561 krugom. Zlato je ostalo u Kragujevcu, domaćoj takmičarki Neveni Armuš iz „Čika Mate“, koja je imala odličnih 581 krug. Bronzana medalja pripala je takođe Kragujevčanki, Teodori Vukojević sa 556 krugova. U kategoriji seniorki, među juniorke umešala se Nišlijka Lidija Mihajlović, nekada svetski broj jedan u ovoj disciplini, i osvojila srebrnu medalju sa 579 krugova, Armušova je zadržala prvo mesto, a Tasićeva je osvojila bronzu. I u disciplini 60 metaka ležeći bila je druga juniorka sa 611.7 krugova, Nevena Armuš je bila prva sa 619.9 krugova, a treća Magdalena Nikolić iz Streljačkog kluba „Jagodina 92“ sa 601.8 krugova. I ovde se u kategoriji seniorki za srebrnu medalju ponovo izborila nekadašnja reprezentativka i olimpijka iz „Niša 1881″, Lidija Mihajlović sa 616.8 krugova, a Armušova je osvojila zlato i Tasićeva bronzu. Takmičilo se 12 juniorki i 11 seniorki.
Veljko Ilić u trostavu 3 puta 40 metaka sa 1141 krugom bio je treći junior. I ovde je pobedio domaći strelac, Stevan Jovanović sa 1162 kruga, a dugi je bio Jagodinac Lazar Kovačević sa 1159 krugova. Ilić je u kategoriji seniora u ovoj disciplini bio četvrti, a medalju je ispred njega osvojio, takođe domaći strelac Miloš Ivanović sa 1146 krugova. I u disciplini 60 metaka iz ležećeg stava sa 612.7 krugova Ilić je bio treći junior, a Kovačević sa 614.1 i Jovanović sa 620.1,  sa kojima će naš strelac uskoro nastupati na Svetskom i Evropskom prvenstvu, osvojili su srebro i bronzu. U seniorskoj konkurenciji Ilićev trener Nikola Simić osvojio je bronzanu medalju sa 613.1 krug, Ivanović je bio peti, a Ilić šesti. U ovoj disciplini nastupio je je i naš junior Nemanja Adamović i sa 576.4 kruga, bio šesti junior i deseti senior. Takmičilo se 5 juniora u trostavu i 6 u ležećem, a 8 seniora u trostavu i 10 u ležećem.
Sasvim izvesno medalja bi bilo i više, da naši takmičari pištoljem nisu pucali van konkurencije, samo za kvalifikacije na državno. Jasmina Milovanović je pucala kao gost u okviru Prvenstva Beograda i ubila 571 krug, što je bio najbolji rezultat u disciplini sportski pištolj. Takmičenje pištoljem središnjeg opaljenja, održano je u Sevojnu, ali je naš  predstavnik u ovoj disciplini Petar Adamović pucao u Kragujevcu samo za kvalifikacije i, kao i Milovanovićeva, imao je rezultat dana, 515 krugova.
Sledećeg vikenda nema domaćih takmičenja, a juniori odlaze na Prvenstvo Sveta u Sul, u Nemačkoj. U disciplinama malokalibarskom puškom u sastavu juniorske reprezentacije, kako smo već spomenuli, biće i naš Veljko Ilić. Svetski šampionat u Sulu, vazdušnim i malokalibarskim oružjem, počinje 22. a završa se poslednjeg dana juna. Našoj reprezentaciji želimo uspešan takmičarski nastup, mirnu ruku i mnogo sreće. Odmah po povratku iz Sula očekuje ih i domaće Prvenstvo Srbije malokalibarskim oružjem, a državni šampionat za seniore održaće se vikend kasnije, odnosno 15, 16. i 17. jula i biće to poslednje takmičenje pred Prvenstvo Evrope malokalibarskim oružjem u Bakuu, u Azerbejdžanu, gde će se u sastavu reprezentacije Srbije, pored Ilića naći i Jasmina Milovanović u selekciji sportskim pištoljem.