Sara Ilić osvojila bronzanu medalju u streljaštvu


03. mart 2014. SPORT – Sara Ilić, juniorka SD „Smederevo“ osvojila je bronzanu medalju u seniorskoj konkurenciji pištoljem na Prvenstvu centralne Srbije, u A programu, održanom na vazdušnom strelištu u Lučanima, u subotu 1. marta. Ekipno Streljačka družina „Smederevo“ (Sara Ilić, Ana Todorović i Nataša Božinović) bila je druga u juniorskoj, treća u seniorskoj konkurenciji.

Najbolje plasirana takmičarka SD „Smederevo“ puškom je Danica Denić, koja je osvojila peto mestu u juniorskoj konkurenciji. Kao pete, Danica Denić, Jelena Jakovljević i Jelena Rajković, ovo takmičenje završile su i ekipno u obe konkurencije.

Pored njih tri, kvalifikacione norme za Prvenstvo Srbije u juniorskim kategorijama ispunila je i juniorka Aleksandra Vujasin, kao i juniori Pavle Marković i Petar Adamović. Danica Denić ispunila je normu i za nastup u seniorskoj kategoriji, kao i Sara Ilić, a Ana Todorović u juniorskoj kategoriji.

Jasmina Grgić, seniorka SD „Smederevo“ kvalifikacionu normu za Prvenstvo Srbije pucala je na regionalnom Prvenstvu Beograda i sa 378 krugova bila najbolja, ali je nastupila van konkurencije.

Prvenstvo Srbije, A program, biće održano 15. i 16. marta u Ivanjici. Pre ovog takmičenja Anu Todorović očekuje i nastup na trećem kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, 8. i 9. marta u Beogradu.

Juniorska reprezentativka Smedereva Ana Alentijev, u Moskvi na Evropskom šampionatu, nije izdržala pritisak velikog takmičenja, pa je pucala rezultat ispod svog proseka i zauzela 43. mesto. Ekipno, sa Jovanom Dragačevac i Leom Aleksić, izborile su jedanaesto mesto za Srbiju.

Šampionsku titulu u ovoj kategoriji osvojila je grkinja Ana Korakaki, koja je kao članica SD „Smederevo“ osvojila juniorsku titulu na Prvenstvu Srbije 2012. godine.

U osnovnom delu imala je peti rezultat od 380 krugova i fantastično je otpucala finale postavivši novi juniorski svetski i evropski rekord finala od 201 kruga.